Search
Close this search box.

.

.

Karolina är tuff och gör jobbet!

Rörsvingel

Rörsvingeln Karolina har rätt egenskaper för att göra ett gott jobb i dina vallar. Johanna Öwall, Produktansvarig Växt i Svenska Foder rekommenderar sorten som gör dina vallar hållbara och högavkastande.

Rörsvingelns etablering är långsam men väl inrättad har arten en mycket god återväxtförmåga med hög utvecklingshastighet och konkurrensförmåga som gör den dominerande under vallens senare liggtid.

-Därför bör rörsvingeln styra skördestrategin så att de höga näringskvaliteter som efterfrågas uppnås, berättar Johanna Öwall.

En intensiv skördestrategi med rätt tajming är ett krav för att uppnå goda resultat! Karolina är en högavkastande rörsvingelsort för hela Sverige med särskilt goda kvaliteter av uthållighet, energi- och protein samt god smältbarhet.

-Karolina har senare mognad som medför en bibehållen kvalitet i ett bredare skördefönster och kompletterar därmed rörsvingelhybriden Hykor, fortsätter Johanna.
-Det är Karolinas mycket höga och säkra avkastning i kombination med sin goda uthållighet ger bra förutsättningar för en lyckad vall.

Ett djupt rotsystem gör arten mycket torktålig i kombination med god vinterhärdighet.

– Det man kan se är att man får en uthållig och säker grovfoderproduktion med Karolina i vallblandningen, fortsätter Johanna.

Fördelar med Karolina:

  • Senare mognad
  • Hög avkastning och uthållighet
  • God smältbarhet, proteinhalt och fiberkvalitet

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: