Jämn produktion med vår kvalitetsvall!

En lönsam djurproduktion bygger på att ha möjlighet att producera fram tillräckligt mycket god näringsmässigt och högkvalitativt vallfoder till en låg produktionskostnad. Ska du hålla nere dina grovfoderkostnader måste du kunna skörda ett näringsmässigt bra foder i så stor mängd som möjligt för dina djur.

Vallens avkastning minskar i regel med ökad ålder. Samtidigt förändras även sammansättningen under åren – vilket givetvis också påverkar mjölkproduktionen. Därför är det sällan rätt beslut att spara in på vallarna. Man vill ha en jämn produktion, och ett högkvalitativt grovfoder ser till så att kon mjölkar optimalt.

– En nyetablerad vall är en god investering i hela din verksamhet – det är ju det vi tillsammans vill uppnå, konstaterar Johanna Öwall, Marknadschef Växt i Svenska Foder. Här är några toppblandningar som vi gärna berättar om! Vi diskuterar gärna ett upplägg som kommer att gynna dig!

Tips på vallblandningar

Legend (GEV Stabil)

Mycket populär – vår storsäljare – blandning som passar väl för din köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs borgar för en härdig allroundblandning, där kombinationen av röd- och vitklöver garanterar både en jämn baljväxtandel över åren såväl som proteininnehåll i grovfodret. Kan efterbetas.

Bäst för köttdjur!

Delikat (GEV Kvalitet)

Framtagen för att ge både hög avkastning och goda näringsämnen. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor. Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3-4 skördar.

Bäst för mjölkdjur!

Perfekt (GEV Framgång)

Högavkastande, torktålig och uthållig blandning. Lusern och rörsvingel Karolina i kombination ger en högavkastande och torktålig blandning med breddat skördefönster. Den höga baljväxtandelen borgar för ett proteinrikt grovfoder. Lusern utnyttjas bäst på väldränerade jordar med högt pH.

Bäst för mjölkdjur!


Taggar: , , , , , ,

Kategorier i: , , ,