Search
Close this search box.

.

.

Förändringen börjar idag

Carsten Klausen står i spannmålsfält.

Vi i Svenska Foder har precis varit delaktiga i en mässa, Lantbruket i centrum, som gick av stapeln i Lidköping. Det är en helt nystartad mässa som precis som vi menar att lantbruket bör vara en central del av den hållbara utvecklingen. Vi bör vara i centrum, eftersom vår näring är den viktigaste idag. Lantbruket är samhällsbärande – OCH samhällsutvecklande. Det är ett faktum.

Det här är viktigt att påminna sig om. Speciellt i ett land som Sverige, där lantbruket historiskt blivit styvmoderligt behandlad. Att så är fallet betyder inte att det inte kan förändras framöver. Det vi gör idag blir morgondagens historia. Allt beror på hur vi agerar.

Viktigaste området – hållbarhet

I vår koncern har vi lyft upp hållbarhet som ett av de viktigaste områden i framtidens lantbruk. Vår koncern vill vara en aktiv del i att förändra för att förbättra, för att skapa vår gemensamma framtid: Creating the Future. Alltså ha agens, eget driv, och själv vara en fundamental del i att skapa en bättre framtid för våra barn.

Det här är en lustfylld utmaning. Inget annat än inspirerande. Förändringsarbete är svårt. Det tar tid. Dock ska man komma ihåg extra noga: det går, allt är möjligt – om man gör arbetet konkret och målmedvetet. Förändring börjar i det vi gör varje dag. Varje liten förändring innebär ett steg i rätt riktning. Det ska vi omfamna.

Vi ska ställa oss frågor om hur vi gör saker – och om vi skulle kunna göra detta annorlunda? Vår energiförbrukning är en konkret sak, som vi dagligen jobbar hårt med hur vi ska förbättra. Hur värmer vi upp våra anläggningar? Hur producerar vi vårt foder effektivt och i rätt tid med fokus på kunden OCH hållbarhet?

Förändring kan också innebära utveckling av sortmaterialet på utsäde. Ett hållbart och effektivt sortmaterial ska kunna utnyttja fältets fulla potential – istället för att slösa bort de insatser som görs på fältet.

Det betyder både rätt management ute på gård, och sortmaterial och andra insatsvaror som ser till att plantorna får bästa möjliga förutsättningar att leverera resultat. Foderutvecklingen!

Skapar fodret vi producerar en hållbar tillvaro, både ekonomisk och miljömässigt, för våra kunder? Har du tankar och nya idéer om det här – ta upp det med din säljare, eller din kontakt i Svenska Foder. Vi finns här och är redo att diskutera och tänka tillsammans med dig! Det är så vi kan uppnå verklig förändring, och skriva en historia som är långsiktig!

Att få vara en viktig del i att driva framtidens lantbruk framåt och få vara del i en bransch som kommer att vara avgörande för att vi ska nå de miljömål som satts upp i Europa – det är ett stort, och ett spännande arbete.

Nu går vi in i ännu en intensiv period och börjar förbereda oss inför skörd 2024. Jag önskar er alla lycka till och hoppas att få se er på någon av de mässor vi är med på. Vi ses på Logården 19 juni, Borgeby 26-27 juni, Brunnby 3-4 juli, Falsterbo 6-14 juli och Elmia Lantbruk i oktober.

Kom och prata framtid med oss!

Carsten Klausen

010-130 29 69

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: