Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Infrarött ljus säkrar foderkvalitén

Som ett led i att ytterligare säkerställa näringsinnehållet i de foder Svenska Foder tillverkar har vi som första fodertillverkare i Sverige utrustat fabrikerna med instrument som snabbt mäter dom viktigaste analysparametrarna.

Kontrollen sker med så kallad NIR-teknik (Nära Infraröd Reflektans) och har genom ett mångårigt samarbete med Perten Instruments lett fram till dagens säkra kontroll.

Prov på fodret läggs i en låg roterande provbehållare varefter ljus vid olika våglängd främst i det infraröda området speglas mot provet och det reflekterade ljuset mäts igen. Instrumentet kan genom provets ljusupptagning vid dom olika våglängderna beräkna analysresultat på parametrarna.

Fördelen med denna typ av mätning är att den är snabb och enkel vilket gör att alla foderleveranser av pellets och pelletskross kan provtas direkt vid tillverkningen.

En foderfabrik i dag är så modern och uppdaterad att mätningarna mest handlar om att bekräfta recepten och vid behov göra småjusteringar i god tid så att kunden alltid får en stabil och jämn vara.

Optilab - din analyspartner

Med över 30 års erfarenhet av analyser av foderprodukter, grovfoder och spannmål, såväl kemiska som bakteriologiska, samt av analystjänster inom vår koncern arbetar Optilab med kvalitet.

Optilab levererar snabba och säkra kvalitetsanalyser för spannmålsprodukter.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: