Search
Close this search box.

.

.

Kristian Hundebøll lämnar som koncernchef

Kristian Hundeboll VD DLG

Efter att ha fyllt tjänsten som koncernchef under de senaste 12 åren lämnar Kristian Hundebøll DLG-koncernen i slutet av augusti. En process har inletts för att hitta hans ersättare. 

För att säkerställa en långsiktig verkställande ledning har styrelseordförande Niels Dengsø Jensen och koncernchef Kristian Hundebøll under en tid diskuterat när det skulle vara rätt tidpunkt för ett ledarbyte. 

De har kommit fram till att tiden är rätt, eftersom DLG-koncernen är långt framme i den nya strategiperioden och är på väg att gå in i nästa nyckelfas i bolagets utveckling. Följaktligen har de kommit överens om att Kristian Hundebøll ska lämna sin nuvarande tjänst, med verkan från den 31 augusti.

”Tack vare Kristians ledarskap har verksamhetens strategiska fokus och resultat stärkts avsevärt. Jag vill tacka Kristian för hans kompetenta ledarskap och viktiga bidrag till att styra företaget in i dess nuvarande starka position. DLG har tagit ett stort steg under Kristians ledarskap och den utvecklingen vill vi behålla. Därför står vi nu inför den omfattande uppgiften att säkerställa långsiktig konkurrenskraft och utveckling av koncernen. Mot bakgrund av detta har vi kommit överens om att det är dags för oss att hitta rätt profil som kommer att lägga till det långsiktiga ledarskapet och driva de förändringar som krävs”, säger Niels Dengsø Jensen.

Kristian Hundebøll började på DLG-koncernen 2001 som Executive Assistent. 2003 blev han medlem i ledningsgruppen och utsågs till koncernchef 2012. Under de senaste åren har han lett processen att driva koncernens utveckling med särskilt fokus på att stärka kärnverksamheten och driva den internationella affärsutvecklingen inom framförallt Tyskland där DLG idag är det danska företaget med störst intäkter. Dessutom har koncernens intäkter ökat till 67 miljarder DKK (2023) från 48 miljarder DKK (2012).

”Efter 12 år som koncernchef och mer än 23 år på DLG är det nu dags för någon annan att ta över. DLG har varit i fokus i en stor del av mitt yrkesliv och jag är stolt över den utveckling och de resultat jag har stått i spetsen för. Naturligtvis är det med en känsla av sorg jag säger hejdå till DLG och framförallt kommer jag att sakna mina många fina kollegor, men det finns ett slut för allt. Detta gäller även för mig i min nuvarande tjänst. Jag ser fram emot att lägga mer tid på några av de andra sakerna som jag är intresserad av – både yrkesmässigt och privat, säger Kristian Hundebøll. 

Group COO Jesper Pagh tillträder från och med den 1 september som tillförordnad koncernchef.

”Vi har sedan en tid tillbaka gjort förberedelser för bästa möjliga generationsväxling. Därför har vi inlett en process där externa och interna kandidater kommer att övervägas”, säger Niels Dengsø Jensen. 

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: