Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Olof Larsson blir VD i Trollenäs

Olof Larsson, tidigare växtodlingssäljare, har per den 1 maj utnämnts till VD i Trollenäs Lantmannaaffär. Johan Nordenblad, som fram till nu innehaft rollen som VD, överlämnar stafettpinnen med stort förtroende.

– OIof har en lång erfarenhet kring verksamheten på Trollenäs, och det finns ett stort förtroende för honom i bygden, säger Johan Nordenblad. Den lokala förankringen är en oerhört viktig parameter, och under min tid som VD, har Olof varit min förlängda arm in i verksamheten – så det här en naturlig utveckling som vi är mycket nöjda med att kunna presentera.

Olof Larsson anställdes 2005 i dåvarande Trollenäs Lokalförening. Två år senare köpte Svenska Foder 70 % av aktierna och blev huvudägare i Trollenäs. Därefter har man visat en fin utveckling av såväl verksamhet som resultat – trots den hårda konkurrensen och den snabba strukturutveckling som pågår inom lantbruket.

– Det -är väldigt hedrande att bli erbjuden VD-rollen i Trollenäs Lantmannaaffär, eftersom det är bygd jag känner väl, och månar om. Vi har en stor utmaning framöver att fortsatt kunna verka i en lågmarginalmarknad, och vara en aktör som man kan räkna med. För att vi ska kunna vara det, måste vi fortsätta modernisera och effektivisera anläggningen – och samtidigt utveckla försäljning av förnödenheter och butikssortimentet för att kunna vara relevanta för närområdet.

– Kunskap kommer att vara ett sådant redskap och givetvis vår service och tillgänglighet. Vi måste vara pålästa och därmed kunna bidra med den information lantbrukarna inte hinner med att uppdatera sig om.

– Tillsammans med mina medarbetare Jörgen, Sofie och Pia, hoppas jag vi kan fortsätta att skapa en Lantmannaaffär som bidrar till ett rationellt lantbruk och en levande landsbygd.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: