Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Oskar Gustafsson – ny produktchef på Scandinavian Seed

Vem är du?

Jag är en lantbruksintresserad skaraborgare som är utbildad mark/växt-agronom. Jag kommer från ett jobb som rådgivare på Hushållningssällskapet i Skara, där jag började 2016. I mars 2019 fick jag möjligheten att börja arbeta som produktchef på Scandinavian Seed.

Hur ser du på din nya roll som produktchef i Scandinavian Seed?

– Det är ett mycket utvecklande och stimulerande arbete – att ta fram nya sorter, och följa och påverka en sortutveckling som kan förändra och förbättra våra odlingar här i Sverige. Det är en styrka att samarbeta med de bästa förädlarna i Europa för att hitta rätt utsädessortiment för Sverige.
– Dessutom får jag förmedla vårt sortiment, våra tankar, erfarenheter och kunskaper om odlingsstrategier till lantbrukare och återförsäljare av sorterna.

Vilken är Scandinavian Seeds främsta utmaning framöver?

– Det är samma utmaning som våra lantbrukare ställs inför varje år: klimatets förändlighet. Hur kan vi möta detta på ett flexibelt och effektivt sätt? Eftersom vi inte kan förutspå årets skiftningar gäller det att hitta en bredd i sortimentet, där sorternas egenskaper är kraftfulla och tål olika förutsättningar. Vilka sorter är framtidens sorter? Vilka sorter ger bäst avkastning och bäst kvalitet, beroende på de förutsättningar som vi har här i landet? Det är ett arbete som Scandinavian Seed alltid arbetat med.

Vad är det fokus på just nu för dig?

– Just nu lägger vi sista handen vid Utsädesguiden som vi producerar varje år och som kommer ut i slutet av året. Dessutom har jag varit runt på en massa upptakter i landet för att berätta om sortimentet. Detta är också den bästa tiden för mig att kunna grotta ner mig i försök och andra försökssredovisningar för att kunna göra en bedömning av underlaget.

→ Till Scandinavian Seeds hemsida

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: