Search
Close this search box.

.

.

Spannmålshandel för framtiden

En ny organisation inom spannmål håller på att ta form i Svenska Foder. Det här gör man för att kunna erbjuda en förbättrad konkurrens på spannmålsmarknaden.

Lönsamheten inom spannmålsbranschen har lidit under några svårare år i Sverige. För Svenska Foder är spannmål en viktig del av verksamheten, ur många perspektiv. Men det går inte längre att organisera det som vi har gjort tidigare. Det är allt för lite pengar i det, för att det ska vara en lönsam hantering i bolaget. Därför har Svenska Foder valt att omorganisera organisationen inom Spannmål i närmare samarbete med DLG. Målet med förändringen är att se över hela spannmålsorganisationen för att bli mer konkurrenskraftig.

– DLG-koncernen är en stor internationell aktör, vilket ger Svenska Foder en stor fördel när det kommer just till handel och exportmarknad, konstaterar Carsten Klausen, VD i Svenska Foder.

– Det nära samarbetet med DLG ger de svenska lantbrukarna tillgång till den internationella marknaden på ett helt annat sätt än tidigare, vilket gör oss unika som aktör, fortsätter Carsten.

Victor Ebel, som tidigare arbetat som Växtodlingssäljare i Skåne, Blekinge, Kalmar kommer att sköta kontakten med de svenska aktörerna i handelsledet.

– De internationella kontakterna sköts till en början av mig själv, för att efterhand, steg för steg, tas över av Victor, fortsätter Carsten Klausen.

Om Victor Ebel, ansvarig Spannmål

Född i Tyskland. 30 år gammal. 6 års utbildning inom lantbruk i Tyskland. Flyttade till Sverige och Kristianstad sommaren 2013. Bor idag tillsammans med sin sambo och två hundar. Jobbade 3 år på Timac Agro som växtodlingssäljare. Sedan hösten 2017 har han arbetat i Svenska Foder som växtodlingssäljare i nordöstra Skåne. Har sedan april månad en ny roll i Svenska Foder som ansvarig Spannmål. Största fritidsintresse: jaga.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: