Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Ta ansvar för framtiden

Vart är vi på väg? En fråga som ekar genom svenskars medvetande, tack vare fredagsunderhållningen På spåret. Men det är en högst relevant fråga även för en lantbrukskoncern som DLG. Det gäller även för dig som läser det här. Det dagliga löper på, vi löser uppkomna situationer – och tiden går. Om du inte någon gång sätter dig ner och riktar in vart du vill hamna, om tre, fem eller 10 år, är det svårt att förändra något. Oavsett om du är växtodlare, fjäderfäproducent, återförsäljare eller bygghandel måste du undersöka vilka möjligheter som ligger i framtiden för att kunna navigera rätt. Det är precis som man lär sig på bilskolan: fäst blicken dit du vill. Faller blicken på problemen, landar du gärna i dem. En strategi fäster blicken på rätt saker.

Den 10 maj presenterades vår nya strategi, Creating the Future 2030. Den övergripande målsättningen är att utveckla vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt, där en viktig pusselbit är att hjälpa samhället i rätt riktning och skapa en hållbar framtid för kommande generationer. För oss i Svenska Foder är vår nya koncernstrategi en väldigt viktig del av vår process. Riktningen är utsatt. Själva arbetet med strategin börjar nu. Här är du som läser en självklar del. Utan dig är denna förändring inte möjlig.

Vi verkar i den viktigaste branschen av alla – jordbruksbranschen. Det innebär att vi, tillsammans, har ett stort ansvar för framtiden Och det är ett ansvar som vi både vill ta och har tagit, genom åren. Vår uppgift i Svenska Foder är att kunna erbjuda dig produkter och tjänster som skapar lönsamhet. Med en koncern som DLGs i ryggen, med all den know-how som finns, med ett tydligt fokus mot en kommersiellt grundad hållbar framtid, kan vi göra verklig skillnad.

Detta är själva pudelns kärna: kan vi inte omsätta de vackra och stora orden till praktik, då är en strategi inget värd. Är det något som vi sätter stort värde på i Svenska Foder, så är det att skapa verkligt värde, att vara VÄRDESKAPANDE, ända ut på den enskilda gården. Idag står storpolitiken högst på agendan enligt all medialogik. Men det verkliga arbetet – precis där du står och går – ser till att världen faktiskt fungerar. Det är på din gård den verkliga skillnaden görs, där arbetet betyder något handfast och nyttigt. Det är en världspolitik i det lilla – och det har en oändligt stor påverkan.

Vi tror att vi kan ställa in riktningen mot ett hållbart, fredligt samhälle där arbete betalar sig – på riktigt! Dag för dag, år för år. Det är vår strategi. Dit är vi på väg. Tillsammans med dig.

Bästa hälsningar
Carsten Klausen
VD Svenska Foder
carsten.klausen@svenskafoder.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: