Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Therese von Hausswolff ny VD i Örkelljunga Lantmannaaffär

Från och med den 21 september kan Therese von Hausswolff titulera sig ny VD för Örkelljunga Lantmannaaffär, i Skåne. Therese som är bosatt med sin man i Bjärnum och sina två barn (och ett tredje på väg), norr om Hässleholm, har sedan 2014 arbetat i butiken i Örkelljunga. På olika poster.

-Jag sökte mig till butiken, eftersom jag varje dag låg och körde till Flyinge där jag då arbetade hos en veterinär. Jag kände att jag behövde komma närmare hemmet, när det var dags att bilda familj och när butiken sökte en hästkunnig försäljare, såg jag min chans.

Therese – härstammar från en liten by utanför Sala – hamnade i Skåne på grund av sitt hästintresse: och hamnade då först i Flyinge i Skåne. Men det var när hon kom till Örkelljunga Lantmannaaffär som hon kände sig på rätt plats.

Efter försäljningsarbetet med fokus på häst fick Therese von Hausswolff ett nytt förtroende, nämligen som butikschef. Och i våras tog hon över platschefsrollen efter Rune Nilsson som har en lång erfarenhet av arbete.

-Att jag fått nya förtroenden igen och igen är såklart uppmuntrande och kul på alla sätt och vis, men det stora är att få arbeta ihop med mina kollegor – och hitta på nya saker tillsammans med dem!

-Det är Örkelljunga Lantmannaaffärs styrka: vi som arbetar här, säger Therese. Jag kände mig välkommen direkt när jag började. Alla i företaget är engagerade i vad som händer och vill göra det yttersta för våra kunder som kommer hit. Det skapar en fin stämning, som sprider sig till de som kommer hit och vill handla.

Arbetet med att fortsätta utveckla lantmannaaffären pågår varje dag, och från att ha varit ett lantbruksinriktat företag, är det idag så mycket mer.

-Vi har idag en ännu större bredd än tidigare, och vi vill fortsätta bli bättre på allt vi gör. Under pandemin har vi ju sett hur mycket människor lägger ner på både hus och trädgård och nya byggnationer. Med hjälp av Bolist blir vi en proffsig byggvaruhandel i vårt närområde – och då hittar nya människor hit till vår butik. Även trädgårdsintresset och djurintresset är självklart stort här på landsbygden, det kommer vi att fortsätta att utveckla. Att vi också har direktkontakten med våra lantbrukare gör oss också till ett väldigt trovärdigt företag som sätter kvalitet högt på agendan, avslutar Therese von Hausswolff.

Vi önskar Therese stort lycka till sin nya roll!

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: