Search
Close this search box.

.

.

Dags för pälsbyte

Tips på produkter som underlättar pälsbyte

Hårremsbyte kan ta mycket på hästarna eftersom det går åt mer protein och energi att sätta den nya pälsen. Många hästar kan bli trötta och ändra beteende av pälssättning. Hästen är programmerad att prioritera pälssättningen och därför går ca 10-15 procent av det dagliga proteinintaget åt till att hålla normal hårtillväxt. Att foderstaten är väl balanserad är därför mycket viktigt så att inte kroppsvävnad som fett och muskler bryts ner.

Det är i dessa tider väldigt viktigt att din häst får i sig tillräckligt med protein och vitaminer. Genom att tillsätta Yea-sacc ökar du smältbarheten och därmed foderutnyttjandet hos din häst så att kroppen tar upp den näring som behövs vid pälssättning. B-vitamin ger din häst glansigare päls och tillsätts för att ge hästen extra B-vitamin de som inte producerar tillräckligt mycket naturligt. B-vitaminen lagras inte i kroppen utan det hästen är i behov av tar kroppen upp.

HippoSelection B-vitamin

HippoSelection B-vitamin är en koncentrerad flytande vitaminprodukt som innehåller flertalet B-vitaminer. B-vitaminer är vattenlösliga lagras inte i kroppen, utan bör tillföras dagligen. Ge ett extra tillskott av HippoSelection B-vitamin vid minskad aptit, pälsfällning/pälssättning, glanslös päls, stress och störd tarmflora som exempelvis vid transport, grovfoderbyte och sjukdom.

Fodra ca 10 ml om dagen.

HippoSelection Yea-Sacc

Yea-Sacc är en levande jäststam som gynnar tarmfloran och djurens prestation. En mängd studier visar att Yea-sacc ökar smältbarheten och därmed foderutnyttjandet. Det gör produkten lämplig för hästar som har svårt att hålla vikten samt äldre hästar med försämrat foderutnyttjande. Produkten rekommenderas också vid betessläpp, till hästar med benägenhet för kolik och andra tarmproblem samt vid stress som exempelvis transport och vid byte av grovfoderparti.

Fodra ca 50 – 100 gram om dagen.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: