Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Gröna sidan upp!

Gröna sidan upp!

Här tipsar våra säljare om några av sina favoriter när det kommer till vallblandningar.

Delikat/GEV Kvalitet

-Delikat och GEV Kvalitet är båda framtagna för att ge både hög avkastning och goda näringsvärden. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor. Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3-4 skördar.

[svf_personal personer=”2413″]

Perfekt och GEV Framgång

– Med Perfekt och GEV Framgång får man en högavkastande, torktålig och uthållig blandning. Lusern och rörsvingel Karolina i kombination ger en högavkastande och torktålig blandning, som tack vare just Karolina får ett breddat skördefönster. Den höga baljväxtandelen med både lusern, röd- och vitklöver borgar för att proteinrikt grovfoder. Lusern utnyttjas bäst på väldränerade jordar med högt pH.

[svf_personal personer=”8429″]

Tålig

-Tålig är nyhet för 2021 och är en torktålig blandning som ger ett grovfoder med högt proteinvärde. Blandningen har en stor andel lusern som tack vare sin djupa pålrot är torktålig och bidrar med protein såväl som fiber i grovfodret. Tillsammans med rörsvingelhybriden Hykor och rajsvingeln blir detta en otroligt stark laguppställning för att möta förutsättningarna med sommartorka framförallt i mitt område på Gotland.

[svf_personal personer=”2390″]

GEV Action

-GEV Action är en vallblandning med vit- och rödklöver för en jämn baljväxtandel. Med sin höga andel eng.rajgräs tillsammans med ängssvingel gör denna traditionella blandning att du får en mer intensiv blandning som kräver en snabbare rotation och hög skördeintensitet.

[svf_personal personer=”2404″]

Hipp Hopp

-Hipp Hopp passar jättebra för hö/hösilage, eller exempelvis i klassisk småbalsproduktion. Blandningen passar bra på de flesta jordar och torkar snabbt upp på sträng. Framförallt lämplig till häst och får. Skördetidpunkt styr till stor del näringsinnehåll i grovfodret.

[svf_personal personer=”2422″]

Legend/GEV Stabil

-Legend är en mycket populär blandning som passar väl för köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs borgar för en härdig allroundblandning, där kombinationen av röd- och vitklöver garanterar både en jämn baljväxtandel över åren såväl som proteininnehåll i grovfodret. Blandningen kan efterbetas.

[svf_personal personer=”2389″]

Gourmet

-Gourmet är framtagen för att vara både intensiv och uthållig. Kombinationen av ängssvingel och rörsvingel Karolina ger en intensiv och samtidigt uthållig vall. Rörsvingel Karolina ger ett breddat skördefönster tack vare en senare mognad än rörsvingelhybriden Hykor. Det engelska rajgräset sörjer för en hög skörd första vallåret.

[svf_personal personer=”2400″]

Långa ljusa dagar ger energi

Camilla Haglund, som är säljare för nöt, häst och växt i de norra delarna av Sverige, berättar om sin syn på vallproduktion.

– Förutsättningarna för vallodling är mycket goda häruppe, säger Camilla Haglund, säljare i Svenska Foder som utgår från vårt kontor i Sundsvall. Vårt klimat gynnar på många sätt produktion av vallfoder med högt energiinnehåll. Med långa ljusa dagar, kan vallen bygga upp energirika kolhydrater.

– En relativt låg temperatur under vår- och försommar påverkar grödan positivt, något som gör att vallfodret vid tidig skörd, ändå kan ge ett högt energiinnehåll med hög smältbarhet, fortsätter Camilla.

På ekologiska gårdar är baljväxtrika vallar en viktig del i odlingen, för att öka tillgången på växttillgängligt kväve. GEV Uthållig är en intensiv slåtterblandning som ger mycket fina resultat i de norra regionerna. Den har en hög avkastning och en god foderkvalitet, med hjälp av sin stora andel klöver, men också med timotej.

– Tillsammans med Timotej gör det GEV Uthållig, vallblandning just uthållig, med goda näringsvärden. Timotej är motståndskraftigt mot isbränna och den etablerar sig snabbt och ger ett smakligt foder av bra kvalitet.

[svf_personal personer=”2394″]

 

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: