Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Nyhet! Inga – närproducerade foder till nötproduktion

Foder med närproducerade råvaror för alla behov. Nu utökar vi vårt sortiment men en serie soja- och palmfria foder där råvarorna är producerade i Sverige eller Europa. Vi arbetar med hållbart producerad soja och palm i våra foder och majoriteten av råvarorna är dessutom biprodukter från tillverkning av andra slutprodukter än just foder. Behovet av att tillföra soja och palm i fodret kan dock variera och det finns många råvaror som produceras i Sverige och i Europa som fungerar minst lika bra i många foderstater. Exempel på dessa råvaror är värmebehandlad raps, drank och baljväxter. Närproducerade råvaror kräver dessutom kortare transporter vilket är positivt för klimatet.

Inga finns i två olika proteinnivåer som färdigfoder. Dessa är högkoncentrerade på energi som kommer från en kombination av stärkelse och betfiber. Färdigfodren kan utfodras som enda kraftfoder eller kompletteras med toppfoder. Inga 29 och Inga 32 är koncentrat som kan användas tillsammans med spannmål eller färdigfoder. Proteinkvaliteten är god och tillgodoser både lättlösligt och vomstabilt protein. För dig som vill ha ett närproducerat foder för att balansera proteinet i din fodermix har vi tagit fram Inga Balans som är högkoncentrerad på råprotein med stor andel vomstabilt protein. Inga Balans kommer i form av pelletskross. Primo Inga är vårt närproducerade ungnötsfoder för snabbväxande djur.

  • Närproducerade råvaror
  • Högkoncentrerade på energi
  • Soja- och palmfritt

Inga 210

Energirikt färdigfoder

Inga 210 är ett energirikt färdigfoder som passar de allra flesta foderstater med ett grovfoder med medelhög proteinnivå. Energin kommer från en balanserad kombination av stärkelse, betfiber och fett. Kan utfodras som enda kraftfoder eller kompletteras med ett toppfoder.

Inga 225

Med hög energi och proteinnivå

Inga 225 är ett färdigfoder med både hög energi och proteinnivå. Energin kommer från en balanserad kombination av stärkelse, betfiber och fett. Det närproducerade proteinet ligger på en något högre nivå för att passa ensilage där protein saknas eller där proteinfattiga foder som helsäd och majs används. Proteinkvaliteten är relativt hög och därför kan kraftfodret användas både med och utan toppfoder.

Inga 29

Koncentrat med mycket energi 

Inga 29 är ett koncentrat med mycket energi som passar de allra flesta foderstater med ett grovfoder med medelhög proteinnivå. Det närodlade proteinet i fodret håller en medelhög nedbrytningshastighet i vommen.

Inga 32

Proteinrikt koncentrat

Inga 32 är ett proteinrikt koncentrat som kan användas tillsammans med spannmål eller färdigfoder. Det platsar i de flesta foderstater där grovfodret håller en lite lägre proteinnivå. Proteinkvaliteten är god och tillgodoser både lättlösligt och vomstabilt protein.

Inga Balans

Närproducerat balansfoder med stor andel vomstabilt protein som passar i de flesta foderstater.

Närproducerade råvaror, mycket protein, kombination av lättlösligt och vomstabilt protein.

Primo Inga

Ett energirikt färdigfoder för de snabbväxande djuren.

Primo Inga är vårt närproducerade ungnötsfoder som är garanderat soja- och palmfritt. Råvarorna är främst producerade i Sverige men kan även komma från Europa.

Energin i Primo Inga kommer framför allt från stärkelse och passar därför bra när det är svårt att hantera spannmål på gården.

Sortimentsöversikt

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: