Search
Close this search box.

.

.

Varje öre räknas – teckna odlingskontrakt idag!

Varje öre är ett öre som förbättrar din kalkyl. Med priserna för 2021 färskt i minnet och Svenska Foders starkaste prisnivå någonsin, har vi satt samman en fin kampanj som gäller våra odlingskontrakt. Victor Ebel, Spannmålschef i Svenska Foder:

-Vårt nära samarbete med vårt moderbolag DLG hjälper oss att skapa utrymme för goda spannmålsaffärer på såväl hemmaplan som på exportmarknaden. Vårt gemensamma mål i koncernen är att skapa verkligt värde för – i vårt fall – de svenska lantbrukarna som vi gör affärer med idag. Nu är 2022 här. Ett nytt spännande växtodlingsår och nya möjlighet för goda resultat. Och vi kan presentera en riktigt fin kampanj nu för våra odlingskontrakt.

Vi ger dig möjlighet att teckna odlingskontrakt med kontraktstillägg om +4 öre/kg på spannmål, oljeväxter och trindsäd fram t o m den 28 februari eller när volymen är uppfylld inför skörd 2022.

-Dessutom har du alltid möjligheten att omvandla ditt odlingskontrakt till ett fastpriskontrakt, när du känner att prisbilden har kommit upp till en nivå där du är nöjd, konstaterar Victor.

Hur mycket av sin volym ska man då teckna?

-Vi tycker en bra regel är att tänka en tredjedel som mått, säger Victor Ebel. Teckna 1/3 av din volym på Fastpriskontrakt, 1/3 på Odlingskontrakt, och 1/3 på Automatkontrakt. Då har du gjort en fin spridning som ser till att du håller en bra nivå oavsett hur året ser ut, säger Victor Ebel.

Så teckna nu ditt odlingskontrakt.

-Varje öre är ett öre som förbättrar din kalkyl, och det gagnar alla parter i affären, avslutar Victor.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: