Ute nu – Nytt & Nyttigt om Växt & Spannmål Höst 2022

Koncentration på det du är bäst på

Kriget i Ukraina pågår i skrivande stund. Folk flyr. Marknaden fladdrar. Ekonomin är osäker, världsläget är osäkert. Klimatfrågan står högt på agendan. Samtidigt pågår livet som växtodlare som vanligt. Vindstilla morgnar med skinande sol. Kommer regnet snart? Vad ska jag odla, när ska jag så, gödsla? Hur ska jag tänka kring ogräsbekämpningen? Det här sker samtidigt. Det är en splittrad värld som du som lantbrukare måste förhålla dig till. Men kärleken och engagemanget till jorden, till odlingen hjälper koncentrationen. Fälten kräver vår uppmärksamhet här och nu. Vi tror det är bra.

För en växtodlare handlar det dagliga livet om att fatta rätt beslut för den mark man är satt att bruka. Samtidigt kan du inte ducka den stora världens galenskap. Den sipprar in till dig, eftersom du lever i en global ekonomi i mångt och mycket. Spannmålspriset ligger vid denna tidpunkt på all time high. Gödning- och växtskyddspriser påverkas märkbart av börsernas svängningar, för att inte tala om fraktkostnaderna. Det gör att du måste räkna på hur du bäst förvaltar dina tillgångar. Vad ska du odla? Hur ska du tänka kring gödsling och växtskydd? I vilka kontraktskorgar ska du lägga dina ägg?

Dessa frågor diskuterar vi varje dag med dig som läser dessa rader. Det är det viktigaste på vår agenda. Att se till att våra kunder fattar beslut som genererar verkliga resultat. Hur gör vi då? Vi tror på att gräva där vi står. Ställa rätt frågor till dig. Söka svar som ger framgång. Hålla fokus på det vi är bäst på. Våga utvecklas, göra vårt bästa, lära nytt, utmana oss själva – för att bli en bättre affärspartner till dig som är växtodlare.

Och! Vi vet, och har alltid sagt, att vi verkar i den viktigaste av branscher! Du och dina kollegor ser till att det finns en livsmedelsproduktion värd namnet i vårt land. En livsmedelsproduktion som inte bara handlar om att förse olika varumärken med innehåll, utan att se till att det finns mat på bordet. Den signalen borde blivit mer än önskvärt tydlig både för politiker, konsumenter och handlare efter två år av pandemi, och nu detta orättfärdiga krig.

Vår uppgift är att ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska kunna göra ditt bästa ute på fältet! Det gagnas vi alla av!

Har du inte fått broschyren i postlådan så prata med din säljare eller läs den online här.


Kategorier i: , , ,