Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Mervärde i din odling är vår affärsidé

Säsongen 2021 var som vanligt för alla växtodlare – man kan inte avläsa på början, hur slutet ska bli. Vi hade mycket goda förutsättningar från start – utom i vissa delen av Mälardalen, som fick allt för mycket regn på sin vårgröda. Grödorna växte utomordentligt. Vi fick lagom med regn på de flesta håll. Mycket sol. Sen kom torkan, och matningen blev sämre och falltalen sjönk. Istället steg priserna. Vad lär vi oss av det här: jo, att det lönar sig att göra rätt insatser i rätt tid, att hjälpa grödan i tider av stress – och att vara ödmjuk nog att inse att vi inte styr över allt.

De problem som våren ställde i vissa områden, har gjort att tillgången på vårutsäde kan bli något mer begränsad än normalt. Årets låga skördar av vårsäden och sen sådd i somliga områden har gjort att inte alla odlingar har klarat sig. Därför bör du vara tidigt ute och gör din beställning för våren. Broschyren är full av sorter som vi slår ett slag för.

Rätt resultat med havre och maltkorn

Avsättningen är förstås det viktiga. Havre och maltkorn visar på fina prisbilder just nu. Har du jord som passar för havre, bör du överväga vår grynhavresort Delfin. Delfin har en högre kärnvikt som är en positiv avkastningsdrivande egenskap som bidrar till att hålla uppe sortens avkastningsnivå. Vill du hellre satsa på maltkornet, som också håller hög prisnivå för handeln, är Prospect en otroligt spännande sort. Kombinationen av långt strå och utmärkta stråegenskaper, samtidigt med god resistens mot de flesta sjukdomar är lysande – en frisk, högavkastande sort, kan det bli bättre?

Vall som borgar för god produktion

Kvaliteten på ditt grovfoder gör hela skillnaden som mjölkproducent. Detta sortmaterial som noggrant odlas i svenska officiella försök, innan de väljs ut till våra blandningar, är vi mycket stolta över – och vi vet att de ger de resultat som man förväntar sig från våra kunder. Att leverera produkter som ger ett mervärde för dig är hela vår affärsidé.

Kvalitet ett nyckelord

Kvalitet är ett nyckelord för både dig och oss. Det gör oss konkurrenskraftiga. Att satsa på kvalitet är rätt varje gång – och att sprida riskerna vid försäljning – är det som kommer att ge bäst resultat varje gång. Se över hur du kan möta varje motgång som vädret eller angreppen skänker dig, genom att göra en motåtgärd. Det ger dig det försprång som behövs för att resultaten ska komma.

Lycka till med din odling!

[svf_personal personer=”2591″]

[svf_personal personer=”3532″]

[svf_personal personer=”2405″]

[svf_personal personer=”2415″]

[svf_personal personer=”9032″]

[svf_personal personer=”15412″]

[svf_personal personer=”20672″]

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: