Search
Close this search box.

.

.

Tre sorter för den stundande våren!

Jahaja, det är åter dags att bestämma sig för den kommande våren – ja det är lika konstigt varje år, att man börjar tala vår innan vintern kommit. Men så är nu en gång denna härliga uppgift som du som lantbrukare har att vårda. Vad ska i jorden? Vad kan ge de resultat som genererar bäring i ditt företags ekonomi. Inte är det lätt. I vår broschyr Nytt&Nyttigt om grovfoder och spannmål hittar du hela vårt sortmaterial för våren. Vi diskuterar gärna saker med dig närmare. Vi tror att man tillsammans kan komma ett extra steg på vägen. Ensam är sällan bäst. Här tipsar vi om några sorter som vi tycker om! Kan de månne vara något för dina fält?

På allas läppar - Prospect

Prospect, ett maltkorn på allas läppar – leende! Prospect är alltså ett högavkastande maltkorn med medellångt strå och mycket goda stråegenskaper. Det är en stabil sort med medeltidig mognad och bra exportmöjligheter då Prospect är ett internationellt godkänt maltkorn. Innehar Mlo och nematodresistens mot ras 1 och 2. Prospect är maltkornet som bestämt sig för att ta sig an den svenska växtodlingen och gläder landets odlare med hög avkastning och goda kvaliteter! Det märks inte minst på efterfrågan! I vår är det dags igen, men beställ redan nu!

  • Internationellt godkänt maltkorn
  • Goda stråegenskaper
  • Hög avkastning

Resistens: Mlo Nematod 1+2

Eko-logotyp

Vad sägs om Annika?

Vårkornet Annika är ett foderkorn med hög avkastning, medellångt strå och tidigare mognad. Det är en sort som är uppskattad, och som kommer att bli än mer uppskattad med tiden. Det är en sort som har goda kärnegenskaper som passar för foder med hög stärkelsehalt och god rymdvikt. Det är också en frisk sort som har Mlo-resistens och nematodresistens mot ras 1 & 2.

  • Högavkastande
  • Tidig mognad
  • Hög stärkelsehalt

Resistens: Mlo Nematod 1+2

En delfin för varje tillfälle

Vår havresort Delfin är en högavkastande gulhavre (guldig på skalet – och guld i odlingen(!)) med mycket goda strå- och kärnegenskaper. Sorten betecknas som en industrihavre, och lämpar sig väl både till foder och kvarn. (En delfin för varje tillfälle, eller åtminstone väldigt många.) Dess höga rymd- och tusenkornvikt i kombination med ett strå av yttersta kvalitet gör Delfin till ett attraktivt alternativ. Medeltidig mognad, högt fodervärde (råfett och proteinhalt), samt god motståndskraft mot mjöldagg är andra positiva uppskattade egenskaper. 

  • Havresort med hög avkastning
  • Gulhavre
  • Goda stråegenskaper
Eko-logotyp

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: