Tillskott & mineralerMineraler & organiska syror

Av olika anledningar så kan dina fåglar ibland behöva lite extra stöttning. Vi har valt ut några produkter som vi tror på och som kan ge ett mervärde när de används antingen i förebyggande syfte eller vid akuta problem.

Protaq

Organiska syror för matfågel

Produktens unika sammansättning av rena syror och kort- och mellanlånga fettsyror gör den effektiv mot flera olika bakterier såsom E.coli, Clostrider och Campylobacter. Används med fördel i vattnet under första levnadsveckan till matfågel.

Intra Calferol

Stärker upp bildandet av ben

Flytande tillskott innehållandes kalcium, vitamin D och magnesium som hjälper till att stärka upp bildandet av ben. För matfågel och kalkon används det för att förbättra benhälsan. På värphöns kan du få en positiv effekt på skalkvaliten.

Dialyt

För snabb energi

Vid vissa tillfällen, såsom delutplock, kan det vara önskvärt att ge kycklingarna en snabb energikälla. Dialyt innehåller lättupptaglig energi i form av glukos tillsammans med elektrolyter.

Vid delutplock kan Dialyt ges några timmar innan utplocket så att kycklingarna får energi via vattnet trots att fodret stängs av. Dosering ca ¼ kg Dialyt per 1000 l vatten. (1 kg Dialyt räcker till 4000 liter vatten och ca 15 000 kycklingar vid ca 29 dagar).

Efter att Dialyt har använts är det viktigt att vattenledningarna rengörs (exempelvis med Cid 2000) annars finns risk för bakterietillväxt i ledningarna.

MultiCid

Syra för dricksvattnet

MultiCid är en kombinationssyra som sänker pH i dricksvattnet och reducerar förekomsten av diarré.

Den innehåller mjölksyra, ammoniumformiat, myrsyra och propionsyra. Dessutom innehåller produkten medel som ska förhindra att biofilm bildas och vattennipplarna täpps till.

Hur används MultiCid?
I förebyggande syfte, dosera med 1 kg per 1000 liter dricksvatten. Blanda 1 kg MultiCid i 10 liter vatten och dosera med 1 % till vattenlinjen.

Vid akut diarré och i kritiska perioder dosera 2-4 kg per 1000 liter dricksvatten.

Peckstone

En mineralsten för hönan

En mineralsten som ger hönsen sysselsättning samtidigt som de får i sig nyttiga mineraler. Finns både med och utan vete. Är godkänd att användas i ekologisk produktion.