Search
Close this search box.

.

.

Tillskott för fjäderfä

För hälsa och produktion

Fodret innehåller normalt den näring som fåglarna behöver, men stress eller hälsostörningar kan göra att upptaget och utnyttjandet av vissa näringsämnen påverkas negativt. Vid sådana tillfällen finns det flera sätt att stötta fåglarna lite extra. Vi har valt ut några produkter som kan ge mervärde, antingen i förebyggande syfte eller vid akuta problem.

Filtrera

Intra Calferol

Intra Calferol är ett flytande tillskottsfoder som innehåller kalcium, vitamin D och magnesium. Kalcium och magnesium kommer i en organisk form, vilket gör att fåglarna har enklare att ta upp dessa mineraler. Intra Calferol har ett neutralt pH, vilket är viktigt för att inte D-vitaminet i produkten ska brytas ner innan användning. Ett neutralt pH ger inte biofilm i vattenledningarna, men eftersom produkten innehåller kalcium ska rören alltid rengöras med syra (exempelvis Cid 2000) efter användning.

Vitamin D spelar en viktig roll för kalk- och fosforbalansen hos fåglarna. Dessa mineraler är inblandade i ett stort antal livsviktiga processer i kroppen, och en bra balans av dessa är en förutsättning för en bra uppbyggnad av skelettet och äggskal. Magnesium är nödvändigt för en rad processer i kroppen, men är också viktigt för att kalciuminlagringen i äggskalet ska fungera optimalt.

D-vitaminet i fodret omvandlas i fåglarnas lever och njurar till den aktiva formen av vitamin D. Denna verksamma form kallas för kalcitriol. Störningar hos flocken vid olika former av stress, leverförfettning och andra hälsoproblem kan påverka upptaget i tarmen och försämra omvandlingen av fodrets D-vitamin till kalcitirol, då kan ett extra tillskott ge positiv effekt på hälsa och produktion.
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Fokus på detaljerna för optimal produktion

Nytt & Nyttigt om Fjäderfä

Dagens värphöns, kycklingar och kalkoner kräver omsorg om detaljerna för att må bra och prestera på topp. Ju noggrannare man är, desto mer ger fåglarna tillbaka, helt enkelt. För att ge fåglarna möjlighet att fullt ut utnyttja sin genetiska potential att producera finns det flera saker du kan göra, och oavsett om du har en större eller mindre inlägg, så hittar du många bra råd och tips i vår katalog.

Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: