Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

HippoBas

Välbalanserat basfoder som passar de flesta hästar

Våra basfoder passar de flesta hästar som går i lättare träning och tävlar på lätt och medelsvår nivå. Det kan även användas som en bas i foderstaten till hårdare arbetande hästar där man toppar med ett annat foder beroende på årstid, tävlingssäsong eller grovfoderparti.

HippoBas-fodren har fokus legat på att skapa ett allsidigt foder med en medelhög proteinnivå som ska täcka näringsbehovet hos en normalt arbetande häst. Fibernivån är hög och stärkelsen begränsad för att hålla en god mag- och tarmhälsa. B-vitaminer, organiskt selen och naturligt E-vitamin är tillfört för att boosta bland annat immunförsvaret.

Filtrera

HippoBas Basic

HippoBas Basic är ett välbalanserat basfoder som passar till många hästar. Kombinationen av ett väl avvägt stärkelseinnehåll med hög tunntarmssmältbarhet och energiråvaror såsom betfiber och fett gör detta till ett välbalanserat färdigfoder.

Proteinet är av god kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl och bryggerijäst. Bryggerijäst anses också ha en gynnsam effekt på tarmen samt bidrar med hög andel B-vitaminer. Fodret innehåller linfrökaka som också är en källa till protein, men även Omega 3. Linfrökaka har dessutom gynnsamma effekter på hästens mage- och tarmsystem då det bildas ett slem som skyddar hästens tarmslemhinna.

HippoBas Basic är ett foder som räcker långt tillsammans med grovfoder för de flesta hästar. Naturligt E-vitamin och organisk selen ingår i fodret för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoBas Basic med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg HippoBas Basic per 100 kg häst och dag.

Sammansättning
Vetekli, torkad betmassa, vetefoder­mjöl, vete, havrekli, korn, hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern, havre, melass, sojaolja, linfröexpeller, sojamjöl, salt, bryggerijäst, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.
Fodersäck HippoBas Basic

HippoBas Müsli

HippoBas Müsli innehåller väl utvalda fiberråvaror, fett samt ångkokt spannmål. Kombinationen av råvarorna skapar en gynnsam balans mellan energi, protein och fiber. Det gör det till ett allsidigt foder som räcker långt. Proteinet är av god kvalitet och kommer framförallt från ångkokta ärtor, sojamjöl och bryggerijäst.

En hög andel lusernmjöl bidrar med högvärdigt protein och är en källa till den essentiella aminosyran lysin samtidigt som det bidrar med god smaklighet och fiber av god kvalitet. HippoBas Müsli innehåller naturligt E-vitamin och organisk selen för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoBas Müsli med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg HippoBas Müsli per 100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, ångkokt korn, havre, hetluftstorkat och pelleterat gräs, vetekli, sojaolja, ångkokta ärtor, melass, ångkokt vete, hetluftstorkad och pelleterad lusern, sojamjöl, vetefodermjöl, vete, linfröexpeller, salt, bryggerijäst, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 20 kg.
Återvinningsbar papperssäck.
Fodersäck HippoBas Müsli
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: