Våra varumärken

Hos oss på Svenska Foder hittar du mycket mer än bara foder till din häst, via våra återförsäljare och Djur&Naturbutiker finns det också tillskott, vitaminer och strömedel. Här finns ett brett sortiment av allt för dig med sällskapsdjur, trädgård och livet på landet.

Hippologotyp
Hippo är ett svenskt hästfoder som har funnits på marknaden sedan 1999. Hippo ägs och produceras av Svenska Foder AB, som är en av Sveriges största fodertillverkare. Vi har full kontroll över våra foderprodukter, från inköp av råvara och genom hela tillverkningsprocessen, vilket bland annat självklart innebär att vi i Hippoprodukterna liksom i vår övriga foderproduktion endast använder GMO-fria råvaror.

Hippo är indelat i familjer för att lätt hitta den produkt som passar i foderstaten och är optimal för just din häst. Fodren finns i både pellets- och müsliform. Pelletsen är små vilket gör att Hippo kan utfodras till hästar i tidig ålder.

HippoBas

Produkterna inom HippoBas är noga sammansatta för att matcha behoven hos den normalpresterande hästen.

HippoTop

Foder utöver det vanliga. HippoTop-familjen användes av många ryttare och kuskar som vill ha ett foder med det lilla extra.

HippoProtein

Under HippoGrow har vi samlat våra proteinrika färdigfoder. Dessa foder utgör ett utmärkt komplement till ett proteinfattigt grovfoder till alla hästar.

HippoCompetition

Kraftfodren inom HippoCompetition är energirika och in i detalj utformade för att möta den högpresterande hästens speciella näringskrav. För att verkligen ge hästen möjlighet att prestera på toppen av sin förmåga är fodren dessutom skonsamma mot magen. HippoCompetition är ett utmärkt val även i den normalpresterande hästens foderstat när det fattas energi.

HippoLowCarb

Skonsamma foder där den gemensamma nämnaren är låg stärkelse och levande jästkultur för den goda mag- och tarmhälsan.

HippoSelection

Noga utvalda tillskott för din häst.

Fibergi-logotyp 

Namnet Fibergi kommer av orden fiber och energi. Fibergis produkter är müsliblandningar med lusernhack som gör att hästarna tar längre tid på sig att äta, vilket gynnar salivutsöndringen. Det i sin tur är positivt för nedbrytningen av fodret och ger en bra miljö i mage och tarm. Dammfria müsliblandningar där alla vitaminer och mineraler ingår. Fibergi är ett svenskt hästfoder som tillverkas i Sverige.

Equsana-logotyp

Equsana är latin och betyder “sund häst”. Det är också namnet på Danmarks största och bäst säljande hästfodermärke. I namnet Equsana ligger samlat erfarenhet, vetenskap, rådgivning och produktutveckling. Med en produktpalett på över 70 kvalitetsprodukter, kan du vara säker på att hitta en produkt som passar just din häst.

Krafft-logotyp

KRAFFT ägs av Lantmännen och erbjuder ett komplett sortiment av foder till alla typer av hästar. I sortimentet finns pellets, müsli, mineraler, vitaminer, lusernprodukter, havre och olika tillskott. KRAFFT tillverkas så långt det är möjligt av svenska råvaror och all tillverkning är noggrant kontrollerad både vad gäller näring och hygien. KRAFFT är ett tryggt val för dig och din häst!

Spiller logotyp

SPILLERS ® tog fram den första hästfoderblandningen i Storbritannien på 1950-talet. Sedan dess har SPILLERS® visat vägen för innovativa nutritionella produkter. SPILLERS® har länge varit generationers första val – från några av världens mest kända hästar till familjens ponny.

ProEquo logotyp

ProEquo® är ett kompletteringsfoder För alla hästar som ska
prestera extra eller som helt enkelt bara vill må bra!

Biofarmab logotyp

Eclipse Biofarmab har ett mycket brett sortiment av fodertillskott och vårdprodukter till häst, husdjur och lantbrukets djur. Alla produkter är tillverkade i Sverige och anpassade efter djurens behov. Råvarorna är noga utvalda och hela kedjan från inköp till färdig produkt kännetecknas av stor noggrannhet och kvalitetskontroll.

Trikem logotyp

Trikem arbetar utifrån internationell forskning och med flera svenska hästexperter för att kompensera brister utifrån hästens behov.

En mjuk, smidig och väl musklad häst som är bekväm i arbetet kräver komplett näringstillskott för optimal prestation. Modern hästhållning har ändrat hästens naturliga förutsättningar, där nya rutiner för utevistelse, foder, miljöpåverkan, intensiv träning, åretrunt tävlingar m.m, ställer helt andra krav på utökad näringstillförsel och förebyggande vård.

Horselyx logotyp 

Horslyx är ett fodertillskott i form av välsmakande slicksten som innehåller en optimal nivå av vitaminer, mineraler och spårämnen – allt i en behållare.

Equisalt logotyp
Equisalt slickstenar är tillverkade i Sverige med en speciell högtrycksmetod vilket gör dem hållbara i hantering och tåliga mot regn.

KNZ logotyp
KNZ saltstenar tillverkas av AkzoNobel med mer än 100 års erfarenhet av saltstenstillverkning.

Betfor logotyp
Betfor består av ca. 90% torkad betfiber och ca 10% melass med ett naturligt innehåll av mineraler och vitaminer.