Search
Close this search box.

.

.

HippoProtein

Foder för hästar som behöver extra protein

Våra proteinfoder passar i alla foderstater där det behövs extra protein. För unghästar och digivande ston är dessa foder det givna valet men de fungerar även bra till äldre hästar som har svårt att hålla muskelmassa eller i en foderstat med ett grovfoder som ligger mycket lågt i protein. Våra proteinfoder finns som ett pelleterat färdigfoder, en strukturberikad müsli och ett koncentrat när det finns egen spannmål på gården. För att hästen ska kunna tillgodogöra sig proteinet är både smältbarheten och råvarornas aminosyrasammansättning avgörande. Därför har vi valt råvaror som sojamjöl, rostade sojabönor och inte minst potatisprotein som är erkänt bra proteinkällor till häst. Alla våra tre proteinfoder har en riktigt bra proteinkvalitet och ligger dessutom lågt i stärkelse.

Filtrera

HippoProtein Alfa

HippoProtein Alfa är ett proteinrikt pelleterat färdigfoder för alla hästar med ett extra behov av protein, som till exempel växande unghästar. Fodret passar också bra till normalfödda hästar som utfodras med ett proteinsnålt grovfoder.
Det är ett smakligt och skonsamt foder med sojamjöl som huvudsaklig proteinkälla. Sojamjöl innehåller protein av god kvalitet med en amino­syrasammansättning som är gynnsam för hästen med bland annat hög lysinhalt.

Fibernivån är hög medan stärkelsenivån är låg vilket vanligen är positivt för hästens mag- och tarmhälsa. Havre är en av källorna till stärkelsen i fodret vilket bidrar till en hög tunntarmssmältbar­het och kombineras med en hög andel grönmjöl vilket förser hästen med extra skonsam energi. HippoProtein Alfa inne­håller naturligt E-vitamin och organisk selen för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoProtein Alfa med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg HippoProtein Alfa per 100 kg häst och dag.

Sammansättning
Hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern, sojamjöl, vete, havre, vetekli, vetefodermjöl, torkad betmassa, korn, sojaolja, melass, salt, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.
Fodersäck HippoProtein Alfa

HippoProtein Alfa Müsli

HippoProtein Alfa Müsli är ett struktur- och proteinrikt färdigfoder med ångkokt spannmål. Protein behövs såväl till aktiva hästar som förväntas bygga muskler som till unghästar, dräktiga eller digivande ston samt i andra foderstater där grovfodret har ett lågt proteininnehåll.

Rostade sojabönor, potatisprotein och bryggerijäst har alla valts för att få protein med en hög smältbarhet och gynnsam aminosyrasammansättning. Morot och lusernpellets bidrar till fodrets höga smaklighet. Det låga innehållet av stärkelse kombineras med ett högt fiberinnehåll vilket ger ett foder med medelhög nivå av energi av långsam karaktär.

Fibern kommer till stor del från stråhack som ingår för att ge en längre ättid och en god magtarmhälsa. För att ytterligare gynna magtarmhälsan ingår också linfrökaka och bryggerijäst. HippoProtein Alfa Müsli innehåller naturligt E-vitamin och organisk selen för bästa möjliga upptag.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoProtein Alfa Müsli med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,2–0,8 kg HippoProtein Alfa Müsli per 100 kg häst och dag.

Sammansättning
Torkad betmassa, hetluftstorkad och hackad lusern, hetluftstorkat och pelleterat gräs, vetekli, rostade sojabönor, hetluftstorkad och pelleterad lusern, rostade och valsade sojabönor, sojaolja, ångkokt korn, linfröexpeller, melass, vetefodermjöl, sojamjöl, vete, salt, bryggerijäst, morötter, potatisprotein, mineraler och vitaminer.

Förpackningsstorlek 20 kg.
Återvinningsbar papperssäck.
Fodersäck HippoProtein Alfa Müsli

HippoProtein Plus

HippoProtein Plus är ett koncentrat som passar hästar med ett ökat protein­behov samt i foderstater med risk för underskott av protein. Proteinet är av god kvalitet där potatispro­tein står för en stor del. Potatisprotein har en hög smältbarhet och en särskilt värdefull aminosyraprofil med bland annat ett högt innehåll av aminosyrorna lysin och metionin.

Tillsammans med sojamjöl, bryggerijäst och linfrökaka skapar potatisproteinet och övriga råvaror ett foder med mer än dubbelt så hög nivå smältbart råprotein som HippoProtein Alfa eller HippoProtein Alfa Müsli. Därför krävs oftast endast en mycket liten giva. Linfrökakan tillför omega 3 samtidigt som den har gynnsamma effekter på hästens mage och tarmsystem. HippoProtein Plus innehåller inga tillsatta spårämnen eller vitaminer och har ett lågt stärkelseinnehåll.

Utfodringsanvisning
Utfodra HippoProtein Plus med hö och/eller hösilage och vatten.
Ett riktvärde är 0,1–0,5 kg HippoProtein Plus per dag.

Sammansättning
Sojamjöl, potatisprotein, torkad betmassa, vetekli, vete, vete-fodermjöl, hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern, sojaolja, linfröexpeller, salt, melass, bryggerijäst, mineraler.

Förpackningsstorlek 15 kg.
Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör.

Fodersäck HippoProtein Plus
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: