Ekologiska färdigfoder till kor & ungnötKomplettera en hög grovfodergiva

Svenska Foders färdigfoder innehåller mycket stärkelse och lite fiber. De är så koncentrerade för att kunna komplettera en hög grovfodergiva. Det krävs en kombination av lättillgängligt protein till vommens mikrober och vomstabilt protein med en gynnsam aminosyrasammansättning. För att möta dessa krav kombinerar vi protein från både baljväxter, rapsprodukter och sojaprodukter.

Tuva Eko Grov20

Tuva Eko Grov20 är ett färdigfoder där 20% av råvarorna får räknas som grovfoder. Läs mer här.

Rosa Eko Bas

Rosa Eko Bas är ett färdigfoder som innehåller en balanserad mängd protein och energi och passar väl till ett grovfoder av normal kvalitet. Rosa Eko Bas fungerar lika bra som bas i foderstaten till mjölkkor som till växande ungnöt. Vid behov kan foderstaten kompletteras med något av våra koncentrat.

Rosa Eko Klöver

Vårt största färdigfoder som passar i de flesta lägen. Till de som behöver mer protein kan foderstaten kompletteras med något av våra koncentrat. Finns även i säck.

Rosa Eko Kapital

Det högre proteininnehållet i Rosa Eko Kapital möjliggör en mindre giva. Vid behov kan foderstaten kompletteras med något av våra koncentrat.

Tuva Eko Bete

Färdigfoder framtaget för att på bästa sätt komplettera och utnyttja betet. Tuva Eko Bete innehåller lite mindre protein och vitaminer, mer fibrer och mer magnesium. Säljs endast under betessäsong.