Ekologiska färdigfoderTill kor & ungnöt

Tre koncentrerade färdigfoder med mycket stärkelse och begränsat fiberinnehåll. De är koncentrerade för att kunna komplettera en hög grovfodergiva och fungerar utmärkt att kombinera med våra Toppfoder när behov finns. Proteinet som kon får måste ha rätt aminosyrasammansättning. Det måste också ha en bra balans mellan den del som bryts ner i vommen och blir tillgängligt för vommens mikrober och den del som passerar. För att åstadkomma detta kombineras protein från både baljväxter, rapsprodukter och sojaprodukter i våra foder.

Rosa Eko Bas

Rosa Eko Bas är ett färdigfoder som innehåller en balanserad mängd protein och energi.

Passar väl till ett grovfoder av normal kvalitet. Rosa Eko Bas fungerar lika bra som bas i foderstaten till mjölkkor som till växande ungnöt. Vid behov kan foderstaten kompletteras med något av våra toppfoder.

Rosa Eko Klöver

Färdigfoder som passar till de flesta ensilage. 

Rosa Eko Klöver passar bra i de flesta foderstater. Till ett normalt ensilage passar det bra som enda kraftfoder. Det är också vårt mest säljande ekologiska färdigfoder. Rosa Eko Klöver finns också i säck.

Rosa Eko Kapital

Proteinstarkt färdigfoder som passar bra som enda kraftfoder. 

Rosa Eko Kapital är ett bra val tillsammans med ett normalt till proteinfattigt grovfoder. Det högre proteininnehållet i Rosa Eko Kapital kan också utnyttjas genom att fodra en lägre kraftfodergiva till ett normalt ensilage. Vid behov kan foderstaten kompletteras med något av våra toppfoder.