Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Stärkelserika Stella

Färdigfoder med mycket energi

Stella är stärkelsrika färdigfoder med mycket energi. Stella färdigfoder finns i två olika proteinnivåer, Stella 185 och Stella 210.

Filtrera
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ett bra komplement

Tillsammans med ett bra grovfoder som ges i höga givor är Stella ett utmärkt komplement. Om du bara vill fodra med ett kraftfoder är Stella alltså ett utmärkt val när ensilaget är av bra kvalitet, oavsett produktionsnivå.

När ensileringen inte gått fullt lika snabbt och bra är Stella fortfarande ett bra val, men då rekommenderar vi att du kompletterar med ett toppfoder för att få extra energi från smältbar fiber och AAT till dina högmjölkare.

Högt protein & energi

Stella innehåller, jämfört med Rosa, en högre andel protein som bryts ner i vommen.

Det proteinet är oftast lite billigare jämfört med det vomstabila proteinet, som bidrar med mer AAT. Men ibland, exempelvis tillsammans med ett välensilerat grovfoder med hög smältbarhet är det just protein som blir tillgängligt i vommen som är bästa valet och det som behövs för att maximera vommens produktion av mikrober.

Ett välensilerat ensilage med hög smältbarhet innehåller massor av energi från smältbara fiber. Därför kommer en stor andel av energin i Stella istället från stärkelse som är en effektiv energikälla.

Mina sidor
Logga in/registrera dig som: