JuverhälsovårdsprodukterRengöring & desinfektion av spenar och juver

Före mjölkning

KenoPure

KenoPure rengör och desinficerar före mjölkningen och minimerar risken för mastitskapande bakterier. KenoPure används till rengöring av spenar och juver före mjölkning. Den gör också huden mjuk och minimerar risken för sprickor och sår. Med KenoPure minimerar man även risken för mastitskapande bakterier. Användandet av KenoPure ger genom avtorkningen en förstimulering som resulterar i ett högre mjölkflöde, vilket i slutändan ger en tidsbesparing.

Användning: KenoPure kan användas i vattnet till trasor (0,5 %) eller för tvätt av juverdukar i tvättmaskin (3-5 cl till 100 trasor). Kan användas som skum (20 %) eller som spray (10 %), både före och efter mjölkning.

illustration Keno Pure spenrengöring

KenoPure tar effektivt bort smuts och gödsel

Efter mjölkning

KenoCool

Desinficerande och smörjande spenspray

Desinficerande och smörjande spenspray med pepparmintolja vilket gör KenoCool till ett extra bra val vid kyla. Kenocool spray och dopp har ett högt innehåll av oljehaltiga mjukgörande medel som håller huden mjuk länge och skyddar mot skadliga infektioner. Produktens sammansättning gör den skonsam och effektiv även vid blåsiga, fuktiga och kalla väderförhållanden och till torr och irriterad spenhud. KenoCool är dokumenterat effektiv mot E. Coli, S. Uberis, S. Agalactiae och många andra bakterier.

Testad och kontrollerad enligt de Europeiska normerna EN 1040 och EN 1656. Den ingående pepparmintoljan förbättrar blodcirkulation och sänker celltalet. KenoCool är klar för användning i alla sprayanläggningar och robotar. Produkten är frostsäkrad till minus 25 grader.

KenoLac

Insektsavvisande spendopp/spenspray

KenoLac är ett insektsavvisande spendopp/ spenspray med hudvårdande egenskaper för behandling efter mjölkning. KenoLac innehåller en hög andel mjölksyra och ger mycket bra effekt mot de bakterier som orsakar mastit. Produkten underlättar läkning av huden och ger en mjuk spenhud samt förbättrar stängningen av spenkanalen.

KenoLac innehåller solskyddsfaktor 15 och insektavvisande ingredienser vilket gör den särskilt lämplig för kor på bete. Bra till kor med höga cellhalter samt till sinkor och perioden efter kalvning.

Försök 8 veckor efter kalvning visar en klar förbättring av spenhuden, se figur nedan. Produkten är klar för användning och fungerar i alla sprayanläggningar och robotar och är i det närmsta droppfri vilket sänker förbrukningen.

Förbättringssteg med KenoLac

Förbättringssteg med KenoLac

Liq-IO-2500

Descinficerande, mjukgörande och fuktighetsbevarande spenspray

Liq-IO-2500 är ett descinficerande, mjukgörande och fuktighetsbevarande spenspray innehållande jod för behandling av spenar efter varje mjölkning. Liq-IO-2500 innehåller bland annat jod som är bakteridödande och fungerar effektivt mot framförallt juverbundna bakterier som framkallar mastit. För att spenarna ska hållas mjuka och följsamma innehåller Liq-IO-2500 även mjukgörande och fuktgivande ämne.

Liq-IO-2500 är färdigblandad och klar att användas och det fungerar lika bra att spraya som att doppa spenarna. Produkten fungerar även i automatiska sprayanläggningar.

Kamfersalva och Helosan

För mjuka juver

Salvor för mjuka och friska juver. Kamfersalva ökar blodtillförseln, exempelvis vid juverinflammation och Helosansalva, med eller utan solskydd skyddar juvret och håller huden mjuk och smidig.