Energi BoostMycket smakligt blodsockerhöjande energitillskott

Energi Boost tillför kon extra energi som håller blodsockernivån på en lagom nivå och motverkar effekterna av negativ energibalans genom att även stötta leverns funktion. Detta är viktigt för att undvika försämrat immunförsvar, viktförlust och dålig aptit. En ko som förlorar mindre i vikt tidigt i laktationen har oftast lättare att snabbt bli dräktig igen.

Blodsockernivån är också viktig för att äggstockarna ska få god tillgång till glukos. Det i sin tur är en förutsättning för normal ägglossning och god fruktsamhet. Dessutom är glukos en viktig och drivande komponent i mjölkproduktionen.

Det gör att Energi Boost ofta också ger en ökad mjölkavkastning samtidigt som fruktsamheten förbättras.

Utfodringsrekommendationer

Energi Boost kan utfodras via robot, hällas i mixervagn eller över mix på foderbordet samt ges via doseringsspruta direkt i munnen.

Tillför 2 veckor innan kalvning och fortsätt de första 10 veckorna efter kalvning med en dos på 150-300 ml/ko/dag.

Produkten kan även användas vid foderleda med 2 x 300 ml i 4 dagar samt för att öka smaklighet på mix med 50 ml/ko/dag.

TIPS!

Vill du hellre fodra med ett extra energirikt kraftfoder?

Välj då Topp Start!

Topp Start

Energirikt kraftfoder för kor i tidig laktation. Topp Start tillför foderstaten mycket energi i en kombination av snabbverkande och skonsamma källor bl.a. vomskyddat fett och dextros. Fodret har en balanserad aminosyraprofil med tillsatta vomskyddade aminosyror samt extra tillsatser av levande jäst, biotin, betakaroten och extra E-vitamin.

Topp Start kan användas i kombination med färdigfoder eller spannmål och koncentrat och rekommenderas med en giva på 6 kg/ko/dag.