Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Utfodra för full genetisk potential

Vi har en stark tro att fjäderfäproduktionen, vare sig det gäller kött eller ägg, är en framtidsbransch!

Fjäderfä ligger i framkant när det gäller genetiska framsteg och avancerade tekniska lösningar i stallarna. I kombination med ökad kunskap om fåglarnas behov, inte minst näringsmässigt, ställer det höga krav på oss alla som jobbar med fjäderfäproduktion.

Vi har ett stort fokus på foderkvalitet - det lönar sig för dig

Avelsföretagens rekommendationer ligger till grund för näringsinnehållet och sammansättningen av råvarorna i våra foder. Genom att förena detta med nya, relevanta forskningsrön i kombination med vår erfarenhet av hur våra foder presterar ute på gårdarna kan vi ytterligare skruva lite på dem för att du i slutändan ska få det bästa resultatet.

Noggrann kontroll av alla råvaror

Den hygieniska kvaliteten är viktig och tillgången till vårt eget lab Optilab ger oss möjlighet att löpande analysera både råvaror och foder. All spannmål vi använder analyseras noggrant för att fastställa den näringsmässiga och hygieniska kvaliteteten. Vi gör även en snabbanalys av de viktigaste näringsdelarna i fodren redan innan de lämnar fabriken.

Optilab har väl utvecklade metoder för att analysera eventuell förekomst av mögel och toxiner i spannmål och andra råvaror. Vi hjälper gärna till med analyser av din spannmål!

Allt för att dina fjäderfän ska få ett så bra foder som möjligt! Vi tror på att fokus på detaljerna i alla led lönar sig – för alla.

Din tid är viktig

Vi vet att det alltid finns mycket som ska hinnas med när man har fjäderfäproduktion. För att underlätta för dig som bedriver kycklinguppfödning hjälper våra säljare gärna till med att lägga upp planeringen för dina foderleveranser. Det spar tid för dig. Tid som du kan lägga på de där detaljerna som ger det lilla extra på sista raden.

För dig som har värphönsproduktion finns möjlighet att lägga upp en plan med fasta leveransdagar. Diskutera med din säljare vad som kan fungera bäst i just din produktion!

Vi vill gärna bidra med vårt kunnande och erfarenhet och jobbar gärna tillsammans med dig för att du ska lyckas med din produktion. Tillsammans utvecklar vi fjäderfäproduktionen!

Optilab har över 30 års erfarenhet av analyser av foderprodukter, grovfoder och spannmål, såväl kemiska som bakteriologiska. Köp din hygien- och näringsanalys smidigt och enkelt direkt från Optilabs webshop.

Här är dina fjäderfäsäljare

Andreas Holm

010-130 83 61
Säljkontor: Västerlösa

Natacha Hammer

010-130 29 26
Säljkontor: Lidköping

Thomas Hullberg

010-130 29 06
Säljkontor: Örsundsbro

Thomas Jeppsson

010-130 29 30
Säljkontor: Lunnarp

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: