Search
Close this search box.

.

.

5 tips inför jaktsäsongen

Hösten är en härlig tid att spendera tid i skogen med sin fyrbenta vän. Nu står även jaktsäsongen för dörren och många av landets jakthundar ska ut och jobba. Här kommer våra 5 tips:

1. Håll din hund vältränad

Håll hunden i god form för att den ska klara det höga tempot och den mentala ansträngning som en jakt innebär. Det förebygger även skador. Träna upp din hunds kondition med långa promenader, intervallträning i backar, cykelturer, joggingturer eller simning.

2. Träna apportering och eftersök

Höj hundens utbildningsnivå genom att träna grundläggande lydnadsdressyr. Detta för att hunden ska arbeta så effektivt som möjligt under jakten, dessutom ökar hundens säkerhet om den lyder minsta kommando.

3. Se till att hundens syns

Investera i bra reflexer så din hund syns ordentligt och får större chans att undvika trafikskador och oavsiktligt avlossade skott. Det underlättar även för dig som hundförare om du kan se var din hund befinner sig.

4. Fodra hunden med rätt mat

Mata din hund med ett bra foder året runt. Då kommer hunden få i sig alla de näringsämnen den behöver för att må bra. Under jaktsäsongen behöver hunden få i sig mer näring och energi. Ge samma mängd foder men byt till en kraftigare variant. Kom ihåg att stegvis göra foderbytet för att hundens mage ska vänja sig.

5. Ladda din hund dagen innan

Börja förbereda din hund redan dagen innan genom att ge extra mycket vätska på maten. Hundens vätskebalans är avgörande för hur mycket den orkar. Några timmar innan laddar du upp din hund med ytterligare mat och vätska. För att hunden ska orka i flera timmar behöver den fylla på med ny energi och vätska. Färskfoderkorvar är perfekta att ta med ut i skogen.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: