Höstvete Kvarn

Ellvis

Kvalitetskvarnvete

Scandinavian Seed Logo och Eko-logga

Kvalitetsvete med mycket goda odlings- och bakningsegenskaper. Väl anpassad till våra nordiska förhållande. God falltalsstabilitet och mycket låga fältgroningsskador.

RGT Reform

Kvarnvete

SSD_ikon

Kvalitetsvete med hög skörd. Vinterhärdig med ett högt stabilt falltal, brett resistenspaket mot fusarium, bladseptoria, mjöldagg och brunrost.

Praktik

Kvarnvete

SSD_ikon

Vinterhärdigt kvalitetsvete med en tidig mognad, som ger en gynnsam förfrukt vid höstrapssådd. Praktik har också ett stabilt falltal, god kärnkvalitet och utmärkta bakningsegenskaper. Ett säkert val under våra nordliga förhållande.

Etana

Kvarnvete

SSD_ikon

Brödvete med hög stabil avkastning i kombination med god sjukdomsprofil och hög motståndskraft mot gulrost. Goda baknings-egenskaper. Hög tusenkorn- och rymdvikt. Goda stråegenskaper och hög vinterhärdighet.

Stava

Kvarnvete

Eko-logga

Brödvete för alla höstveteodlande områden. Utmärkt resistens mot mjöldagg och rost. Något högre tolerans mot vanlig stinksot och dvärgstinksot än övriga sorter. Stava är en mycket vinterhärdig sort som har avkastning i nivå med Kosack. Den har ett förhållandevis långt strå och god kärnkvalitet.

Julius

Kvarnvete

Julius är ett högavkastande och stabilt kvarnvete med bra kvalitet. Sorten är vinterhärdig, frisk och mognar medeltidigt. Julius har hög rymdvikt, högt och stabilt falltal.