Höstvete Kvarn

Ellvis – Kvalitetskvarnvete Konventionell/Eko

Kvalitetsvete med mycket goda odlings- och bakningsegenskaper. Väl anpassad till våra nordiska förhållande. God falltalsstabilitet och mycket låga fältgroningsskador.

Läs mer>>

Etana – Kvarnvete Konventionell

Brödvete med hög stabil avkastning i kombination med god sjukdomsprofil och hög motståndskraft mot gulrost. Goda baknings-egenskaper. Hög tusenkorn- och rymdvikt. Goda stråegenskaper och hög vinterhärdighet.

Läs mer>>

RGT Reform – Kvarnvete Konventionell

Kvalitetsvete med hög skörd. Vinterhärdig med ett högt stabilt falltal, brett resistenspaket mot fusarium, bladseptoria, mjöldagg och brunrost.

Läs mer>>

Praktik – KvarnveteKonventionell

Vinterhärdigt kvalitetsvete med en tidig mognad, som ger en gynnsam förfrukt vid höstrapssådd. Praktik har också ett stabilt falltal, god kärnkvalitet och utmärkta bakningsegenskaper. Ett säkert val under våra nordliga förhållande.

Läs mer>>

Julius – Kvarnvete Konventionell

Julius är ett högavkastande och stabilt kvarnvete med bra kvalitet. Sorten är vinterhärdig, frisk och mognar medeltidigt. Julius har hög rymdvikt, högt och stabilt falltal.

Stava – Kvarnvete Eko

Brödvete för alla höstveteodlande områden. Utmärkt resistens mot mjöldagg och rost. Något högre tolerans mot vanlig stinksot och dvärgstinksot än övriga sorter. Stava är en mycket vinterhärdig sort som har avkastning i nivå med Kosack. Den har ett förhållandevis långt strå och god kärnkvalitet.