KalvnäringarFör hög & tidig tillväxt

Tidig tillväxt är billig tillväxt. Och en bra investering. Kalvnäring erbjuder en flexibel och hygienisk lösning. Den är också oftast billigare än helmjölk och ger möjlighet att istället kunna sälja mer mjölk. Kalvnäring går om man vill, att koncentrera för att nå höga tillväxter. Erbjud en hög giva kalvnäring de första veckorna, innan kraftfoderkonsumtionen kommit igång. Det lönar sig. Men erbjud alltid samtidigt kraftfoder redan från dag ett för att så snart som möjligt få igång konsumtionen av kraftfoder.

Beredd

Proteinrik och populär årstidsanpassad kalvnäring

Beredd är en lätt syrad kalvnäring vars höga proteinnivå gynnar kalvens tillväxt och juverutveckling. Produkten är baserad på bland annat skummjölk och vassleproteinkoncentrat som båda har en väldigt hög smaklighet och smältbarhet.

Sammansättningen är i övrigt gjord med råvaror som förser kalven med tillräckligt med näring, utan att mätta den för länge. Då kommer kraftfoder-konsumtionen fortare i gång. Tack vare en extra skonsam torkningsprocess garanteras att mjölkens naturliga antikroppar finns kvar i produkten och kommer kalven till godo.

Beredd är ett bra val både för dig som vill använda samma kalvnäring under hela uppfödningstiden till kvigorna som för dig som vill ha en näringstät kalvnäring till dina tjurkalvar.

  • Proteinrik
  • Lätt syrad
  • Årstidsanpassad

Delikat

Delikat är en kalvnäring som innehåller 50 % skummjölk.

Dess höga smältbarhet har ett särskilt värde för de unga kalvarna. Skummjölk koagulerar i löpmagen och hålls kvar där tillsammans med övriga ingredienser under en längre tid. Det ökar smältbarheten och näringsutnyttjandet för hela kalvnäringen samtidigt som risken för diarré minskar. Lägg därtill att skummjölken är lågpastoriserad vilket ökar fodervärdet för kalven ytterligare.

Vill du bara använda en kalvnäring under hela uppfödningstiden är Delikat ett utmärkt val. Tack vare det höga innehållet av skummjölk är Delikat ett skonsamt val till unga tjurkalvarna med en hög förväntad tillväxt.

  • Skummjölksbaserad
  • Lågpastöriserat skummjölkspulver
  • Årstidsanpassad

Redo

Redo är en ny årstidsanpassad syrad kalvnäring som går att syra ytterligare, om så önskas. 

Syrningen bidrar till ett lägre pH i löpmagen och kan på så vis motverka oönskade bakterier och reducera magstörningar. Redo innehåller 85 % mjölkråvaror. 

För att nå den höga proteinnivån i Redo, som kalvarna behöver för sin tillväxt, kombineras dessa med vegetabiliska proteiner av hög kvalitet. Redo lämpar sig både för kvig- och tjurkalvar. 

Produkten är främst anpassad för kalvar över 2 veckors ålder och har ett mycket förmånligt pris. Produkten är ett utmärkt alternativ för dig som utfodrar helmjölk de första veckorna.

  • Prisvärd
  • Syrad kalvnäring
  • Anpassad för kalvar äldre än 2 veckor

Fördelar med årstidsanpassad kalvnäring

Minskad risk för diarré och lunginflammation

De vanligaste sjukdomarna hos våra kalvar i Sverige är diarré följt av lunginflammation. Smittrycket bland kalvarna är högre när klimatet är fuktigt och kallt. En årstidsanpassad kalvnäring maximerar kalvens tillväxt utifrån rådande årstid. Under vinterhalvåret fokuseras extra på kalvens hälsa genom tillsats av probiotika och särskilt höga nivåer av omega-3 fettsyror. De nyttiga probiotiska bakterierna hämmar patogena bakteriers tillväxt.

Sommartid är risken för sjukdom lägre. Då passar vi på att fokusera extra på tillväxtpotentialen hos kalven. Ökad mängd aminosyror ger kalven ytterligare byggstenar för att öka sin tillväxt. Extra smörfett för ökad smaklighet och förbättrad tarmhälsa.

Ge kalven bästa förutsättningen för årstiden. Välj en av våra årstidsanpassade kalvnäringar Beredd, Delikat eller Redo.