Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Utvecklad organisation för ökad konkurrenskraft

Rebecca Nilsson tar över rollen som säljchef för Svenska Foders Återförsäljare. Tillsammans med rollen som säljstöd för nöt-foderförsäljningen och kunnandet inom både foder, vall och ensilering skapas nu en ännu tätare dialog mellan de olika försäljningsområdena vilket ger effektivitet och konkurrenskraft.

Fakta om Rebecca Nilsson
• Har jobbat på Svenska Foder sedan 2013 då hon började som som nötfodersäljare i Skåne
• Uppväxt på mjölkgård utanför Helsingborg
• Hästtjej från grunden och hade egna hopphästar fram till 2012.
• Bor på Orust tillsammans med sambon Per Carlsson
• Tränar mycket och gärna: styrka, cykel och springa
• Energisk, envis och positiv – Allting kan alltid bli lite bättre.

Svenska Foder jobbar för att skapa effektivitet inom alla led i organisationen. Detta för att skapa konkurrenskraft i marknaden. När Elisabeth ”Bettan” Nordberg, som arbetat som säljchef för Svenska Foders återförsäljare beslutat sig för att byta bransch och gå in familjeföretag Provektor – ett företag som levererar elinstallationer och automationer – tänkte ledningen igenom hur man ytterligare skulle kunna vässa verktygen. Det ledde till att man ställde frågan till Rebecca Nilsson om hon ville gå in i rollen som säljchef för Svenska Foders återförsäljare.

Rebecca Nilsson började på Svenska Foder 2013 i Skåne och har sedan dess haft flera roller. De två första åren var hon nötfodersäljare och därefter vikarierande produktchef nötfoder under en föräldraledighet. Sedan dess har hon arbetat med säljstöd till nötfoderförsäljningen och som produktchef för Får och Ensilering samt delar av det gårdsspecifika nötfodersortimentet.

-Med den nya organisationen får jag två roller, som gör oss mer effektiva och konkurrenskraftiga, konstaterar Rebecca. Jag kommer att kombinera arbetsuppgifter inom nötfoderförsäljningen tillsammans med säljchef för våra återförsäljare. Den produktkunskap och kompetens som finns i vårt bolag, kan vi dra nytta av bättre. Genom att sy in vår kostym ytterligare kommer kompetens och mervärde i vårt bolag att på ett ännu tydligare sätt gynna både lantbrukare och återförsäljare.

– Idag krävs att man fyller på med kunskap hela tiden inom återförsäljarledet, eftersom kunderna som våra återförsäljare möter är väldigt pålästa, konstaterar Johan Stensson, Marknadschef Foder. Genom Rebeccas både breda och djupa kompetens, inom de områden som hon fram till nu har arbetat med, kan vi vidareutveckla våra säljares kompetens gentemot återförsäljarledet – så att spetsen mot marknaden blir vass.

Svenska Foder arbetar hårt och målmedvetet för att inte hamna i stuprörstänkandet, utan vill istället ha en helikopterblick på allt man gör.

-För att möta framtidens lantbrukare och återförsäljare och det växande behovet av spetskompetens ska vi jobba tätare, fortsätter Johan Stensson. Vi är ett fantastiskt team inom samtliga område med lång erfarenhet, stor kunskap och med spetskompetenser inom flera område.

-När det kommer till ÅF-säljare, Nötfodersäljare och FarmPack-säljare* vill vi dra ännu större nytta av varandra för att tillsammans vara värdeskapande och den bästa affärspartnern för våra kunder oavsett om du är lantbrukare eller återförsäljare, fyller Rebecca i. Vår gemensamma kompetens ger ytterligare kraft till återförsäljarledet att nå ut till sin kundkrets.

-Våra återförsäljare är den bästa förlängda arm ut mot såväl lantbrukare som landsbygdens konsumenter man kan önska, fortsätter hon. Vi ska bli ännu bättre på att förmedla de nya spännande produkter som vi har att erbjuda, och det kommer att göra skillnad för våra gemensamma kunder. De ska känna att vi är affärspartnern de kan räkna med.
Elisabeth Nordberg som nu avslutar sin anställning i Svenska Foder är väldigt glad över att det blir Rebecca Nilsson som tar över hennes tjänst.

– Sedan jag väl fattat beslut om att gå vidare i familjeföretaget – vilket inte var ett enkelt beslut – har jag varit väldigt mån om att hitta en lösning som faktiskt kan utveckla och vitalisera arbetet med våra återförsäljare. Jag har haft ett mycket bra samarbete med Rebecca under de år jag varit i företaget, och skulle vilja påstå att hon är mitt bättre jag. Energisk, positiv, strukturerad och driven. Det kommer att märkas, det kan jag garantera, avslutar Bettan, som nu alltså går vidare i familjeföretaget.

*FarmPack-sortimentet är ett noggrant utvalt handelsvarusortiment för djurens hälsa, produktion och stallmiljö.

 

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: