Id: 439852029843412 Id: 382686722207156 Id: 218022766449366
Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Positivt för kalk

Det händer mycket inom kalkvärlden just nu. Det är mycket glädjande eftersom kalk och dess breda positiva effekter är en historiskt viktig faktor för höga och säkra skördar för svenska lantbrukare. Omyas produkter hjälper dig med detta.

I ekologisk produktion

Ett bra pH och en bra struktur är viktigt vid ekologisk odling. I somras godkändes Omyas tre kalkprodukter Magnum 12 Granul, Calciprill och Calciprill S 14 för användning i ekologisk produktion certifierad enligt KRAV:s regler. Dessa produkter är granulerade och kan därför spridas enkelt med egen gödningsspridare och med hög precision. Effekten är snabb eftersom kalken i granulen är mycket finmald. Calciprill S 14 är extra intressant tack var svavelinnehållet som är viktigt vid till exempel rapsodling.

Med i Mästartävling

Under 2018 har nog många följt den intressanta tävlingen Maltkornsmästaren med den svenska och delvis internationella lantbrukareliten på plats. Ett tillfälle för nya tankar och att utnyttja de senaste rönen för att producera maltkorn. Värt att notera är att 4 av lagen valde att använda snabblösliga kalkprodukter vid sådd eller mellan sådd och uppkomst. Förvisso korades ingen Maltkornsmästare på grund av för höga proteinhalter hos samtliga lag, men näst högst skörd av de 33 lagen nådde Svenska Foders lag. De körde Magnum 12 Granul + Calciprill mellan sådd och uppkomst. Även laget med lägst proteinhalt valde en kalkkörning mellan sådd och uppkomst.

Visst är skörd och proteinhalt resultatet av samtliga odlingsinsatser men intresset för lättlöslig granulerad kalk som en viktig årlig insats i odlingen är värt att notera hos tävlingsdeltagarna som verkligen försökte ta fram det bästa för att vinna tävlingen.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: