Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Raps med vind i seglen!

Det finns alla förutsättningar för ett skapa gott höstrapsår 2020 med det sortmaterial vi kan presentera i år. Sorter med hög avkastningspotential och starka genetiska grundpelare gör din odling extra rolig. Vädret har än så länge varit gynnsamt för den raps vi redan sått. Nu börjar planeringen för skörd 2020. Vad ska du välja att sätta i jorden i år? Vi har svaret.

Bild på Scandinavia Seed logoBild på eko-logotype
Dariot – Hybrid

Normal till sen sådd genom snabb höstutveckling. Medelhög med god stjälkstyrka. Utmärkt för olika jordtyper. Medelsen mognad och innehar phoma- och drösningsresistens.


Bild på Scandinavia Seed logoBild på eko-logotype
DK Exception – Hybrid

Vinnare av rapsmästaren 2016. Hög avkastningspotential, kortare stjälk och en mycket god stjälkstyrka. Höstens kompakta och lugna växtsätt gör DK Exception lämplig för normal till tidig sådd. Innehar phoma- och drösningsresistens.


Bild på Scandinavia Seed logoBild på eko-logotype
DK Explicit – Hybrid

Stabil och robust med mycket hög skörd vid olika klimat- och odlingsförhållande. Lämpar sig väl för tidig sådd tack vare sin ringa tendens att sträcka sig före invintring. God resistens mot drösning i samband med mognaden.


Bild på Scandinavia Seed logo
Mercedes – Hybrid

Höstrapshybrid som utmärker sig för sin höga råfetthalt och jämna råfettskörd. Robust genetik gör Mercedes väl lämpad för tuffa vinterförhållanden och som med en stark höstutveckling bäddar för normal till sen sådd. Dess goda vinterhärdighet i kombination med en sen återväxt på våren minskar risken för frostskador. Medellängd på stjälken, god stjälkstyrka och medeltidig mognad.


Bild på Scandinavia Seed logo
Alasco – Hybrid

Nya höstrapshybriden som kombinerar resistens mot klumprot, drösning och phoma. Alasco har ett robust växtsätt med god vinterhärdighet och stjälkstyrka. Dessutom en kraftig hösttillväxt vilket ger goda förutsättningar för sen sådd.


Bild på en gröda som har drabbats av klumprotsjuka
Håll klumprotsjuka borta från dina fält!

  • 5-6 år mellan rapsodling i växtföljden
  • Tidig bekämpning av spillraps (senast vid 2 örtblad)
  • Bekämpa mottagliga ogräs som ex. åkersenap, penningört lomme med flera korsblommiga ogräs
  • God dränering
  • Undvik lågt pH-värde
  • Var noggrann vid odling av mellangröda så att inte uppförökning sker
  • Så inte för tidigt eftersom trycket av sjukdomen ökar vid höga marktemperaturer
  • Använd sorter med drösningsresistens för att minska spill (Eller köp Alasco, som har resistens mot klumprotsjuka, se ovan)

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: