Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

En ny Hippo-era!

Nu lanserar Svenska Foder nya hästfoder under vår Hippoflagg! Carolina Johansson, produktchef Häst i Svenska Foder berättar om de nya fodren.

I mer än trettio år har Svenska Foder tillverkat hästfoder. Denna tillverkning baseras på kunskap och kvalitet. Foder-utveckling, den senaste forskningen och marknadens önskemål och behov är bolagets riktmärken.

– Vi lägger ett obevekligt fokus på en korrekt näringsmässig sammansättning för varje häst, konstaterar Carolina Johansson. Varje råvara har någon unik egenskap som tas tillvara genom att de kombineras i exakt rätt proportioner. Vad som är rätt proportioner varierar från häst till häst. Det är detta vi utgår ifrån när vi utvecklar ett foderprogram.

– Det handlar om att balansera våra foder så att de innehåller rätt mängd av energi, protein, mineraler och vitaminer, fiber, stärkelse och en mängd andra näringsämnen, fortsätter Carolina. Samtidigt ska hästens hälsa och prestation vägas in som minst lika viktiga parametrar.

– Vi lägger också stor vikt vid miljöhänsyn vid våra val av råvaror, fortsätter hon. Så långt det går väljer vi lokala, svenska råvaror. Vi provtar och kontrollerar hela råvaruflödet, för att kunna erbjuda ett säkert foder av högsta kvalitet.

Säckarna som Svenska Foder packar sitt foder i består av minst 51% sockerrör. De är helt återvinningsbara och fossilfria. Genom ett klokt val skyddar vi klimatet genom att bidra med ett lägre CO2-utsläpp. Du vet att så är fallet, när du ser ”I am green”-loggan på säcken. Dessutom har vi skapat en helt ny säckdesign som vi är otroligt nöjda med! Vackra hästar där färg, form och tydliga tema på ett enkelt och klatchigt sätt beskriver respektive grupp i fodersortimentet – om det så är Bas, Carb, Protein eller Competition.
Vi hoppas att ni gillar det!

Foder med fokus på din häst

Högkvalitativa foder med fokus på hästens välbefinnande och hälsa gör att du kan känna trygghet när du väljer produkter från vårt fodersortiment Hippo.

HippoBas
Välbalanserade basfoder foder som täcker det flesta hästars behov.

HippoProtein
Protein- och fiberrika foder för hästar som behöver extra protein.

HippoCompetition
Energirikt foder för högpresterande hästar.

HippoTop
Premiumfoder när hästen behöver det lilla extra i sin foderstat. Råvaror med extra hög smältbarhet och levande jästkultur för den goda mag- och tarmhälsan.

HippoLowCarb
Lågkalorifoder där den gemensamma nämnaren är låg stärkelse och levande jästkultur för den goda mag- och tarmhälsan.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: