Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

PROSPECTs segertåg genom Europa

PROSPECT vårkorn är den stora nyheten för kommande säsong: inte bara i Sverige utan i riktigt många länder runt om i Europa. Prospect blev som ENDA vårkornssort godkänd av det mycket erkända och respekterade maltkornprogrammet ”Berliner Programm” i Tyskland. Sorten fick särskilt fina kommentarer från den omfattande prövningen – både med hänsyn till sortens maltegenskaper och efterföljande bryggning.

Även odlingsegenskaperna håller hög klass. Sorten har en mycket stor potential när det gäller utbytet, som tillsammans med sina särskilt goda stråegenskaper ger dig som lantbrukare en vass och säker odling. Utöver det höga utbytet, den fina kärnkvaliteten och de goda stråegenskaperna är Prospect också en riktigt frisk sort. Den har stark resistens mot mjöldagg, kornrost, sköldfläcksjuka och bladfläcksjuka.

Därutöver har Prospect resistens mot nematoder. Prospect är medeltidig i mognad. Det är stora förväntningar på Prospects utveckling i Europa, som en ny stark och brett etablerad maltkornsort.

Prospect vårkorn
Stam: KWS Irina * Overture
Typ: maltkornsort med hög utbytespotential
Typ: aktuell i många länder
Förädlare: Sejet Planteforædling

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: