Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Tips på vallblandningar – för både konventionell och ekologisk produktion

Vi frågade två säljare om tips på vallblandningar för dina nya vallar. Det här fick vi till svar:

För intensiv produktion

Helena Hägg arbetar som nötfodersäljare i södra Sverige. Hennes tips när det gäller vallblandningar för en intensiv produktion blir därför Optivall Delikat, när det kommer till konventionell odling, och GEV Kvalitet när det handlar om ekologisk odling.

– Dessa blandningar är framtagna speciellt för att ge både hög avkastning och goda näringsvärden. Med rörsvingelsorten Karolina får man både en hög skörd och ett breddat skördefönster – tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor.

– Återväxtförmågan är bra, något som ser till att man får en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3-4 skördar.

[svf_personal personer="2352"]

Delikat

Delikat är speciellt framtagen för att ge både hög avkastning och goda näringsvärden. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor.

Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3-4 skördar.

GEV Kvalitet

GEV Kvalitet är speciellt framtagen för att ge både hög avkastning och goda näringsvärden. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor.

Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3-4 skördar.

För mindre intensiva blandningar

Peter Olsson som arbetar i Dalsland med omnejd rekommenderar vallblandningarna Optivall Legend, när det kommer till konventionell odling, och GEV Stabil, när det handlar om Ekologisk odling.

– Det här är blandningar som passar bra för köttproduktion. Med en bas av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs får man en härdig allroundblandning.

– Kombinationen av röd- och vitklöver garanterar både en jämn baljväxtandel över åren, som proteininnehåll i grovfodret. Det kan också efterbetas.

[svf_personal personer="2355"]

Legend

Legend är en mycket populär blandning som passar väl för köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs borgar för en härdig allroundblandning, där kombinationen av röd- och vitklöver garanterar både en jämn baljväxtandel över åren såväl som proteininnehåll i grovfodret. Kan efterbetas.

GEV Stabil

GEV Stabil är en mycket populär blandning som passar väl för köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs gör GEV Stabil till en populär blandning, där kombinationen av röd- och vitklöver både borgar för en jämn baljväxtandel över åren såväl som protein-innehåll i grovfodret.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: