Foder till mjölkkorKraftfoder för bästa fodereffektivitet

Spara inte en krona. Tjäna tre!

Ibland stämmer allt när det är dags att ensilera. Ibland har man inte riktigt den turen. Vädret, under såväl växttiden som skörden påverkar. Skördetidpunkt, hur fort skörden kan slutföras, packningen och så mycket mer kan variera. Det är en av anledningarna till att vi har olika typer av kraftfoder. De skiljer sig åt exempelvis vad gäller proteinets egenskaper, energikällor och råvaruval. Några av de parametrar som du ska ta hänsyn till när du väljer kraftfoder till ditt grovfoder. Vi hjälper dig gärna med hur. Vi har lång erfarenhet av att kombinera rätt foder med ett visst grovfoder för att få ut så mycket som möjligt av båda, så att du kan nå dina mål, oavsett om det är att öka halterna, få fler kg mjölk eller förbättra fodereffektiviteten.

Färdigfoder

Rosa

Skonsamma färdigfoder med hög energinivå. Fiberkvaliteten är hög vilket gör att de är ett bra val tillsammans med majsensilage. Innehåller alltid soja.

Fetthaltshöjande Rosa

Fetthaltshöjande Rosa är färdigfoder med egenskaper som ökar mjölkens fetthalt.

Inga

Foder med närproducerade råvaror för alla behov. Inga är en serie soja- och palmfria foder där råvarorna är producerade i Sverige eller Europa.

Stella

Stella är stärkelserikt färdigfoder med produktionshöjande fördelar från flera råvaror.

Stråla 245

Ett riktigt koncentrerat färdigfoder både vad gäller energi, protein och AAT. Passar bra tidigt i laktationen, till högmjölkare och i roboten där ättiden kan vara begränsande.

Grönmix​

Fiberrika foder med begränsat proteininnehåll som
stabiliserar magar och ersätter grovfoder vid behov.

Toppfoder

Topp

Energitäta toppfoder med god fiberkvalitet och hög andel vomstabilt protein. Soja och fett av hög kvalitet ingår alltid.

Fetthaltshöjande Topp

Energitäta toppfoder med god fiberkvalitet och hög andel vomstabilt protein. Soja och fett av hög kvalitet ingår alltid.

Nora

Nora toppfoder är effektiva och koncentrerade produkter där inhemskt protein värderas högt.

Inga​

Foder med närproducerade råvaror för alla behov. Inga är en serie soja- och palmfria foder där råvarorna är producerade i Sverige eller Europa.

Lea

Lea är enkla och prisvärda foder som passar när grovfodret håller hög kvalitet eller när det vanliga kraftfodret behöver kompletteras med ett kraftfoder med lägre krav, till exempel som grundgiva i mixen på foderbordet.

Balansfoder

Grund Balans

Proteinrikt foder med hög andel vomnedbrytbart protein. Passar oftast väldigt bra i  grundblandningen.

Kombo Balans

Proteinmix med extra högt innehåll av fett av hög kvalitet.

Soja Balans

Högt proteininnehåll, till största del från sojaprodukter. Hög nivå av tillsatt fett av hög kvalitet.

Protein Balans

Högt proteininnehåll och tillsatt fett av hög kvalitet som bidrar med värdefull energi.

Energi Balans​

Hög energinivå som kommer från stärkelse, tillsatt fett av hög kvalitet och smältbara fibrer. Komplettera med grovfoder och mineralfoder.