Foder till mjölkkorKraftfoder för bästa fodereffektivitet

Spara inte en krona. Tjäna tre!

Ibland stämmer allt när det är dags att ensilera. Ibland har man inte riktigt den turen. Vädret, under såväl växttiden som skörden påverkar. Skördetidpunkt, hur fort skörden kan slutföras, packningen och så mycket mer kan variera. Det är en av anledningarna till att vi har olika typer av kraftfoder. De skiljer sig åt exempelvis vad gäller proteinets egenskaper, energikällor och råvaruval. Några av de parametrar som du ska ta hänsyn till när du väljer kraftfoder till ditt grovfoder. Vi hjälper dig gärna med hur. Vi har lång erfarenhet av att kombinera rätt foder med ett visst grovfoder för att få ut så mycket som möjligt av båda, så att du kan nå dina mål, oavsett om det är att öka halterna, få fler kg mjölk eller förbättra fodereffektiviteten.

Färdigfoder

Rosa

Skonsamma färdigfoder med hög energinivå. Fiberkvaliteten är hög vilket gör att de är ett bra val tillsammans med majsensilage. Innehåller alltid soja.

Fetthaltshöjande Rosa

Fetthaltshöjande Rosa är färdigfoder med egenskaper som ökar mjölkens fetthalt.

Inga

Foder med närproducerade råvaror för alla behov. Inga är en serie soja- och palmfria foder där råvarorna är producerade i Sverige eller Europa.

Stella

Stella är stärkelserikt färdigfoder med produktionshöjande fördelar från flera råvaror.

Stråla 245

Ett riktigt koncentrerat färdigfoder både vad gäller energi, protein och AAT. Passar bra tidigt i laktationen, till högmjölkare och i roboten där ättiden kan vara begränsande.

Rosa Grönmix​

Rosa Grönmix är färdigfoder med högt fiberinnehåll och begränsat proteininnehåll. Passar bra till späda ensilage och bete.

Energi Balans

Ett färdigfoder i form av pelletskross. Högt innehåll av både protein, högvärdigt fett, stärkelse och smältbar fiber. Bra komplement till de flesta mixer.

Toppfoder

Topp

Energitäta toppfoder med god fiberkvalitet och hög andel vomstabilt protein. Soja och fett av hög kvalitet ingår alltid.

Fetthaltshöjande Topp

Energitäta toppfoder med god fiberkvalitet och hög andel vomstabilt protein. Soja och fett av hög kvalitet ingår alltid.

Nora

Nora toppfoder är effektiva och koncentrerade produkter där inhemskt protein värderas högt.

Nora Grönmix​

Nora Grönmix är med sin speciella fiber- och proteinkvalitet anpassat till spätt bete eller tidigt skördat vallfoder.

Inga​

Foder med närproducerade råvaror för alla behov. Inga är en serie soja- och palmfria foder där råvarorna är producerade i Sverige eller Europa.

Balansfoder

Grund Balans

Proteinrikt foder med hög andel vomnedbrytbart protein. Passar oftast väldigt bra i  grundblandningen.

Kombo Balans

Proteinmix med extra högt innehåll av fett av hög kvalitet.

Soja Balans

Högt proteininnehåll, till största del från sojaprodukter. Hög nivå av tillsatt fett av hög kvalitet.

Protein Balans

Högt proteininnehåll och tillsatt fett av hög kvalitet som bidrar med värdefull energi.

Energi Balans​

Hög energinivå som kommer från stärkelse, tillsatt fett av hög kvalitet och smältbara fibrer. Komplettera med grovfoder och mineralfoder.