ToppEnergirika Toppfoder med mycket AAT

AAT-rika Toppfoder med högt energiinnehåll och mycket skonsamma smältbara fibrer. Det innebär att korna blir väl energiförsörjda utan att man riskerar störningar i vomfunktionen. En hög andel betfiber, soja-produkter och skyddat fett är andra egenskaper som gör Topp till en bra investering för dina högmjölkare.

Precis som Rosa har Topp en lång tradition och god funktion att luta sig mot. Amino Topp ligger i mitten med avseende på proteininnehåll. PBV Topp innehåller mest protein och Energi Topp lämpar sig med sitt högre fiberinnehåll och lägre proteininnehåll till bland annat de lite spädare grovfodren. Alla produkterna har en hög andel vomstabilt protein, där det också ställs krav på aminosyrasammansättningen.

Energi Topp

Smakligt foder med lång tradition. Passar i de allra flesta foderstater, även till de spädaste grovfodren. Högt fiberinnehåll av god kvalitet, hög energinivå och en hög andel vomstabilt protein utmärker Energi Topp.

AminoTopp

Amino Topp har det traditionella höga energiinnehållet. Amino Topp tillför en hel del protein till foderstaten, protein som i hög utsträckning är vomstabilt.

PBV Topp

Med PBV Topp tillförs foderstaten mycket energi i en skonsam form. Proteininnehållet är högt, och baseras på en varierad råvarusammansättning och är i relativt hög utsträckning vomstabilt.

Tip Topp

Blodsockerhöjande Toppfoder för en bra start på laktationen. Med Tip Topp i foderstaten under laktationens första 100 dagar kan du förutom en tidigare brunst och bekräftad dräktighet förvänta dig en mjölkökning på 1-2 kg samt minskad risk för acetonemier. Börja gärna med Tip Topp ett par veckor innan kalvning och fortsätt ca 3 månader in i laktationen för bästa effekt.

Nedsatt fruktsamhet är ett stort problem och energibristen i tidig laktation är en av orsakerna. En god energitillförsel är nödvändig, men inte alltid tillräcklig. Tip Topp innehåller blodsockerhöjande råvaror vilket är positivt eftersom glukos krävs för såväl normal fruktsamhet som mjölkproduktion. Precis som övriga Topp innehåller Tip Topp en hög nivå skonsam energi och mycket bypassprotein, från olika källor.