Rosa FärdigfoderSkonsamma färdigfoder med mycket energi och AAT

Rosa färdigfoder är skonsamma men med hög energinivå och mycket AAT. Det finns tre olika Rosa, med olika proteinnivå, för att du enkelt ska kunna anpassa foderstaten när grovfodrets kvalitet skiftar. Gemensamt för dem är att kvaliteten på proteinet är hög, vilket bland annat syns på den höga AAT-nivån. Proteinet i Rosa kombineras från många olika råvaror för att förutom en god aminosyrasammansättning också få en gynnsam balans mellan vomlösligt protein och protein som bryts ner i tunntarmen. Rosa är ett bra val när man vill tillföra mycket energi till foderstaten. En stor del av energin tas från betfiber och stärkelsenivån är begränsad. Det gör våra Rosa-foder skonsamma för vommen.

Rosa har många år av goda resultat på nacken och fungerar i alla typer av foderstater och till alla grovfoderkvaliteter, även där ensileringen inte riktigt gått som den ska och proteinet brutits ned. Rosa kan fodras med eller utan ett toppfoder. Fibrerna i Rosa har en hög nedbrytningsgrad vilket gör dem till ett bra val när majsensilage ingår i foderstaten.

Rosa Prima

Färdigfoder med en lägre nivå av råprotein av prima kvalitet. Passar till tidigt skördade, späda gräs med högt råproteininnehåll.

Energinivån är något lägre än övriga Rosafoder men fortfarande med en begränsad stärkelsenivå där stora delar av energin istället kommer från skonsamma källor så som fett och betfiber. Fiberinnehållet är också relativt högt för att stabilisera magarna vid ett tidigt skördat gräs.

Nyhets-symbol

Rosa Energi

Smakligt foder med traditionellt högt energiinnehåll. En måttlig stärkelsenivå och mycket fiber av god kvalitet ger ett foder som är skonsamt mot vommiljön. Det gynnar hälsan och mjölkproduktionen.

Rosa 126

Smakligt foder med traditionellt högt energiinnehåll och extra protein. Balansen mellan en måttlig stärkelsenivå och en hög nivå av smaklig och lätt nedbrytbar fiber ger ett skonsamt foder som passar med alla typer av grovfoder, inte minst majsensilage.

Rosa 129

Proteinstarkt färdigfoder. Fiberkvaliteten är god och på råvarusidan ställs höga krav på betfiber och soja. Rosa 129 är ett ypperligt val i alla foderstater, inte minst till högmjölkare och tillsammans med majsensilage.

Våra andra färdigfoder

Näringsdeklarationer

Toppfoder Mjölkkor