Information rörande Covid-19

Som vi alla vet stiger antalet smittade av COVID-19 (Corona-virus) i Sverige kontinuerligt. Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. För att minimera allvarliga konsekvenser för människor som drabbas extra hårt av viruset och för att se till att vårdapparaten i Sverige inte överbelastas, måste vi alla göra vad vi kan.

I Svenska Foder, som är en del av DLG-koncernen, säger vi att våra insatser ska värderas utifrån våra konkreta handlingar. Vi tar därför vår del av samhällsansvaret och har infört restriktioner i vårt dagliga arbete. Samtidigt arbetar vi på och har ett ansvar för att våra kunder får levererat sina varor som de behöver i sin vardag, så att produktionen upprätthålls inom lantbruket. Därför har vi upprättat en rad åtgärder som kan bidra till att minimera risken för smittspridning, och samtidigt säkra driften.

Det menar vi är det enda rätta att göra, och hoppas att ni också backar upp dessa åtgärder.

Åtgärderna är:

  • Våra säljare fortsätter att göra kundbesök, men de ska med fördel hållas utomhus och i samförstånd med dig.
  • Vi arrangerar inga större möten på våra kontor.
  • Externa besökare på våra kontor tillåts om det är viktiga och om mötet inte kan hållas digitalt.
  • Chaufförerna för bulk och flak är en viktig del i vår verksamhet och vi har därför bett dem hålla ett behörigt avstånd och så långt det är möjligt undvika kontakt med våra kollegor, kunder och medarbetare. För både din och deras och allas skull.
  • För att minimera risken för vår egen verksamhet tar vi bara emot eterna besök på våra kontor, fabriker och lagerställen om de är viktiga och om mötet inte kan hållas digitalt.
  • Det gäller inte vid avhämtning av lagerförda varor.
  • Våra Djur&Natur-butiker är öppna som vanligt, och vi förutsätter att alla våra kunder följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om lämpligt beteende i offentliga rum – inklusive god handhygien och att hålla avstånden.

Det är viktigt för oss att betona att all övrig verksamhet fungerar som vanligt. Och vi förväntar oss att det fortsätter på samma sätt, genom att vi följer de åtgärder vi upprättat. Tillsammans kan vi se till att smittospridningen förblir så långsam som möjligt.

Vi är alltid beredda att svara på eventuella frågor, som kan uppstå.

Tack för visad hänsyn och tack för att du fortsätter göra affärer med Svenska Foder!


Kategorier i: , ,