Analysera din spannmål

Med det varma och torra vädret vi har på många ställen i landet så ser det ut som om vi går emot en tidig skörd. När du väl tröskat din spannmål och ska använda det till dina fjäderfä så hjälper vi dig gärna att analysera spannmålen för att sätta ihop ditt foder på bästa sätt.

Något som är viktigt att tänka på är att proteinet i vete beräknas olika beroende på om det ska gå till bröd eller foder (faktor 5,7 eller 6,25). Viktigt är också att tänka på om proteinet är uttryckt i Ts eller i vara. Be gärna din säljare om hjälp om du är osäker på att tolka ett analyssvar!


Kategorier i: ,

Optilab

Genom vårt laboratorium Optilab kan du analysera din spannmål. Med över 30 års erfarenhet av analyser av foderprodukter, grovfoder och spannmål, såväl kemiska som bakteriologiska, samt av analystjänster inom vår koncern arbetar Optilab med kvalitet.

Optilab är en del av Svenska Foder som ingår i DLG-koncernen. Det innebär att de har ett stort kontaktnät och en stabil grund där visionen är att etablera oss som ett av de större laboratorierna i branschen.

Optilab levererar snabba och säkra kvalitetsanalyser för spannmålsprodukter.


Kategorier i: Okategoriserade