Viktoria Klang – en hjälpande hand för bättre produktion

Viktoria Klang vikarierar för grisfodersäljare Magdalena Bengtsson som gick på föräldraledighet den siste november. Här presenterar hon sig.

– Jag är uppväxt på en gård i Oderup utanför Hörby på en gård med smågrisproduktion, berättar Viktoria. Jag gick Naturbruksgymnasiet i Önnestad utanför Kristianstad och därefter har jag jobbat på olika grisgårdar runt om i Skåne, som djurskötare och förman.

Viktoria tror att det kan vara en styrka när man kommer ut till en produktion, att hon sett olika sätt att arbeta och hur det kan fungera i praktiken.

– Den ena grisgården är inte den andra lik, men det finns alltid ett gemensamt mål: att förbättra produktionen, konstaterar Viktoria. Det är en bra utgångspunkt. Det är något att arbeta med, och den diskussionen vill jag gärna vara en del av – kanske en hjälpande hand.   

– Jag vill därför gärna komma ut och träffa så många av producenterna som möjligt, konstaterar hon. För att kunna bilda mig en uppfattning om produktionen.

Hon sökte sig till vikariatet för att utmana sig själv, för att testa på något annat och då var denna tjänst ett bra tillfälle – som hon dessutom alltså fick möjlighet till. Vi hälsar Viktoria välkommen till Svenska Foder och önskar henne lycka till.

Namn: Viktoria Klang
Ålder: 27 år
Bor: På ett lantbruk med växtodling och dikor i Österslöv, utanför Kristianstad i Skåne.
Familj: Sambon Sebastian Hertrich, dottern Tyra och hunden Aska.
Intresse: Har ridit mycket i mina dar, men har just nu ingen häst.

Kunde inte hitta någon personal.

Kategorier i: , ,